EMITT'TE BATI AKDENİZ RÜZGARI

EMITT'TE BATI AKDENİZ RÜZGARI
Uluslararası 17'nci Doğu Akdeniz Turizm ve Seyahat Fuarı’nda (EMITT), Antalya, Burdur ve Isparta’nın stantlarında  Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın (BAKA) koordinasyonu ve desteği ile  bölgedeki kamu kurumları ve özel sektör temsilcileri başarılı tanıtım gerçekleştirdi.

Valiler, belediye başkanları ve çok sayıda turizm profesyonelleri ile binlerce kişinin ziyaret ettiği Batı Akdeniz’in stantları beğeni ve ilgi topladı. Antalya, Burdur ile Isparta, Batı Akdeniz olarak fuarda yer alırken stantlarında; üç ilin Kültür ve Turizm müdürlükleri, Akdeniz Üniversitesi, ilçe  belediyeleri, Ticaret ve Sanayi Odası, EMITT’te kendilerine özgü materyaller, görseller ve aktivitelerle bölgenin tanıtımını yaptılar.

BATI AKDENİZ’İN DEĞERLERİ

Antik çağlardan bu güne dek sayılamayacak kadar çok medeniyete yurtluk yapan Batı Akdeniz’in tarihi eserleri, müze ve ören yerleri, bölgenin eko, sağlık, inanç ve kültür, kongre, yat, spor, av ve yayla gibi alternatif turizm zenginlikleri ile doğal güzellikleri Emitt'e bir kez daha tanıtıldı. Yalvaç’ın Psidia Antiokheia’sı ile 4 metrekarelik alan üzerine yapılan Augustus tapınağı maketi, Eğirdir Gölü ile elması, Güneykent Belediyesi’nin gül ve gül ürünleri, Aksu Kaymakamlığı’nın alternatif turizm çalışması, Burdur’un ceviz ezmesi, salebi ile Sagalassos antik kenti, Yeşilova Tınaztepe ile Isparta Davraz kayak merkezleri ile Batı Akdeniz’in alternatif turizm potansiyeli ilgi gördü.

Batı Akdeniz stantları önünde sık sık gösteriler yapan Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) folklor ekibi de, Teke Yöresi’nin halk oyunlarıyla yörük kültürünü gündeme taşıdı.  
Batı Akdeniz stantlarında; Baka Genel Sekreteri Tuncay Engin, Dış İlişkiler ve Tanıtım Birim Başkanı Mehmet Pehlivan ile uzman Muhsin Vural’dan oluşan BAKA ekibi ile belediye başkanları, kaymakamlar, il kültür ve turizm müdürleri de tanıtıma katkı sağladılar. Isparta  Gelendost Belediyesi ile  Isparta’nın ilk 5 yıldızlı oteli Barida Hotel’s  ve   Antalya’dan da yüzlerce otel, turizm birlikleri, seyahat acentaları bölgenin tanıtım çalışmasını sürdürdü. ( Özgür Güvenç )