'EPİC BLUE SWİMRUN' 24 TEMMUZ 2021 TARİHİNE ERTELENDİ

26 Temmuz 2020 de İzmir’de gerçekleştirilmesi düşünülen Epic Blue Swim Run organizasyonu yaşanılan Koronovirüs (COVID-19) nedeniyle 24 Temmuz 2021 tarihine ertelendi.

'EPİC BLUE SWİMRUN' 24 TEMMUZ 2021 TARİHİNE ERTELENDİ

Meridian Adventure Race ekibinin düzenleyeceği ilk “EPIC BLUE SwimRun” Hiddenbay Teos’un ev sahipliğinde 24 Temmuz 2021 tarihinde İzmir’in Seferihisar ilçesine bağlı Sığacık’da gerçekleştirilecek. Sosyal etkinlik olarak düzenlenecek yarışın amacı plastiğin yok edilerek okyanusların korunması.

Ege kıyıları’nın güzel, zorlayıcı, engebeli, nefes kesici güzergahında sınırları zorlayarak, profesyonel sporculara ve yarı profesyonellere meydan okumak için düzenlenecek olanEpic Blue SwimRun,sosyal etkinlik organizasyonu olarak,İzmir’in ilk çevre odaklı yarışması.  Tarımsal açıdan zengin tarım arazileri, engebeli kaya çıkıntıları, geçmiş arkeolojik kazılar ve kristal berraklığındaki sularında gerçekleştirilecek olan yarışmücadeleci sporcuları bekliyor.

Meridian Adventure Sail’in ev sahipliğinde gerçekleştirilen EpicBlueSwimrun yarışlarının, mekansponsoruTeos Marina,konaklama sponsoru Grand Ontur İzmir ve Çeşme.Yerli ve yabancı firma sponsorluklarının yer aldığıyarışın teknik partneri ise Head firması.Yarışlara katılanSponsor firmaların gelirleriPlastic Oceans firmasına aktarılacak.

Bu sadece bir yarış değil.

Uzun Dayanıklılık yarış formatı tepelerin zirvelerinden aşarak, zeytin ağaçlıklarının, tek kulvarlı patikaların ve yerel köylerin içinden koşarak gerçekleştirilecek “SwimRun”da, patika koşusu parkur bölümü 20.124 metre uzunluğunda. Yüzme bölümünün en uzun kısmı ise 1.209 metre uzunluğunda. 10 bölümlü bir mücadeleden oluşuyor.

Kısa Deneyim yarış formatı; bu sporda yeni, ancak bu konuda tutkulu olanlar için özel olarak tasarlanmıştır. Daha kısa mesafelere sahip olan ve sadece iki yüzme bölümünden oluşan bu format, daha uzun mesafelerde yarışmaya henüz hazır olmayanlar için ideal. Bu parkur SwimRun’ın yarışçısı olmak için mükemmel bir deneyimdir. En uzun koşu 2.436 metre, en uzun yüzme ise 560 metredir.

Yaşanılan Koronovirüs (COVID-19) nedeniyle 24 Temmuz 2021 tarihine ertelenen yarışa Dünyanın önde gelen Triatloncuları katılıyor.

Epic Blue SwimRun İtalya Direktörü Matteo Testa; “Amacımız daha fazla insanın potansiyellerine ulaşmasını, dünyayı, okyanuslarımızı ve çevremizi temiz tutmak için su sporlarını kullanmasını istiyoruz.  Okyanusları koruyarak bunun daha iyi bir geleceğe gitmemize yardımcı olacağını umuyoruz.2020 İtalya Finale Ligure yarışımızı ertelemedik.Bu yıl yine gerçekleştireceğiz. EpicBlueSwimrun yarışlarımızı Haziran 2021 Endonezya RajaAmpatda, Temmuz 2021 Sığacık İzmir Türkiye de, Eylül 2021 İtalya Finale Ligure de gerçekleştirmeye devam edeceğiz.  En iyi sporcuları bu girişimi desteklemek ve yol göstermesi için başvurmaya davet ediyoruz. Plastic Oceans firmasının partneri olmaktan mutluyuz” dedi.