ER ŞİRKETLER GRUBU'NA,KOÇ HOLDİNG'DEN TRANSFER

Denizcilik ve madencilik sektörünün önde gelen şirketlerinden  Er Şirketler Grubu, iştiraklerinden  ER Yatırım ve Turizm’e  Divan Grup’tan yönetici  transfer etti.  2005 yılında kurulan ER Yatırım ve Turizm’in Genel Müdürlüğü’ne daha önce Koç Holding’e bağlı  Divan Grup’ta İş Geliştirme  Müdürlüğü görevini yürüten Ferzan Çelikkanat  getirildi. Turizm ve gayrimenkul projelerinin geliştirilmesi konusunda tecrübeli bir isim olan Çelikkanat,  grubun yeni projelerinin hayata geçirilmesinde aktif rol üstlenecek.

Turizm ve gayrimenkulde tecrübeli

Akdeniz Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik bölümünü bitiren Ferzan Çelikkanat, eğitimine ABD Southern State University’de genel işletme mastırı, uzmanlık satış ve pazarlama  bölümünde MBA yaparak devam etti.  Profesyonel iş hayatına ABD’de Marriot International Corporation, New Orleans’ta operasyon müdür yardımcısı olarak başlayan Çelikkanat, bir süre sonra Türkiye’ye döndü ve  The Marmara Bodrum Boutique Hotel’de  otel müdürü olarak çalıştı. Daha sonra Polat Holding bünyesindeki Polat Renaissance Hotels Yeşilköy’e Satış ve Pazarlama Direktörü olarak transfer oldu. Uzun bir süre buradaki görevini üstün başarı ile tamamlayan Çelikkanat, ardından gayrimenkul yatırım ve turizm yapan  Astaş Holding’e geçti. Tüm gayrimenkul projelerinin geliştirilmesi, markalaşması, inşaatları ve işletilmesi işlemlerinden sorumlu   olan Çelikkanat,  Kempinski Residences Astoria, Şişli Astoria Alışveriş Merkezi, Şişli Kempinski Residences,  Bellevue, Levent Maçka Armani Project, Hotel-Residences and Spa ve  Nişantaşı’nın genel koordinatörlüğünü yaptı.
Ferzan Çelikkanat, son olarak Koç Holding bünyesinde Divan markası ile yer alan İstanbul  Hotels, Residences, Restaurant, Pastane ve  tüm yatırımlarda iş geliştirme müdürlüğü görevini yürüttü. İngilizce ve Almanca bilen Ferzan Çelikkanat evli ve bir kız çocuğu babası.