FERKO ILGAZ MOUNTAIN'DE SANAT RÜZGARI

Toplumların gelişiminin, sanattaki gelişime paralel olduğuna olan inancıyla, 27 yıldır yurt içi ve yurt dışında nitelikli yapılar inşa eden Ferko, Ilgaz’da dört mevsim hizmet anlayışıyla konumlandırdığı oteli Ferko Ilgaz Mountain Hotel&Resort’ta 7 ülkeden 20 sanatçıyı ağırladı.

Ilgaz Dağı’nın büyülü atmosferinde ve Ferko Ilgaz Mountain Hotel & Resort’un eşsiz mimarisinde, Ressam Aynur Mahmudova Kaplan’ın girişimi ile bir araya gelen sanatçılar doğayla iç içe çalışmanın keyfini çıkardılar.

Ferko Art Uluslararası Sanat Sempozyumu kapsamında, 19-26 Ağustos tarihleri boyunca otelde konaklayan Bulgaristan, Rusya, Ukrayna, Özbekistan, Özbekistan, Gürcistan, Azerbeycan ve Türkiye’nin çok değerli ressamları eserlerini halka açık düzenlenen sergide sanatseverlerle buluşturma imkanı buldu.

Ferko’nun sanata olan desteğine vurgu yapan Ferko Ilgaz Mountain Hotel &Resort Genel Müdürü Bilge Kasırga İpek; “Ferko Ilgaz Mountain Hotel & Resort’ta doğa ve sanatı bir araya getirmekten mutluluk duyuyoruz. Burada sanatçılar için ilham verici bir ambiyans sunuyoruz. Etkinliğimizde Kastamonu ve Ilgaz halkı sanatla dopdolu, keyifli bir hafta geçirdi. Dört mevsim, üstün hizmet kalitesiyle faaliyet gösteren otelimizde sanat çerçevesinde düzenlenecek organizasyonlara devam edeceğiz” dedi.