FİLO YENİLENİYOR

120 uçağın kabinleri tamamen yenilenerek Premium Ekonomi koltuklarıyla donatılacak.

FİLO YENİLENİYOR

Emirates, yolcu deneyimini daha üst seviyelere taşıma amaçlı milyarlarca dolarlık yatırımın bir parçası olarak şimdiye kadar ki en büyük filo yenileme projesini hayata geçiriyor120 uçağın kabinleri tamamen yenilenerek Premium Ekonomi koltuklarıyla donatılacak.Hassas planlama ve test süreci başlarken, her bir uçağı yenileme sürecinin 16 günde tamamlanması hedefleniyor.

Emirates, günümüzde hizmet veren en büyük ticari uçak türlerinden ikisi olan 120 Airbus A380 ve Boeing 777 uçaklarının kabinlerini tamamen yenileme planına start verdi.Resmi olarak Kasım ayında başlayacak olan ve Emirates yolcularının önümüzdeki yıllarda “daha iyisiyle” uçmalarını sağlamaya yönelik milyarlarca dolarlık bir yatırımı temsil eden bu iddialı proje tamamen Emirates'in Mühendislik ekibi tarafından yönetilecek.

2 yıl kadar bir süre boyunca aralıksız devam edecek olan proje kapsamında her ay dört Emirates uçağının baştan sona tamamen yenilenmesi hedefleniyor. 67 adet giydirilmiş A380 uçağı yenilenip tekrar hizmete girdikten sonra 53 adet 777 tipi uçağın dış görünümü elden geçirilecek. Nisan 2025'te proje tamamlandığında, yaklaşık 4.000 yeni Premium Ekonomi kabini koltuklarının montajı yapılmış, 728 First Class süit yenilenmiş ve 5.000'i aşkın Business Class kabin koltuğu yeni bir stile ve tasarıma kavuşmuş olacak.

Ayrıca halılar, merdivenler ve kabin iç panelleri yeni renk tonları ve BAE'ye özgü ikonik ghaf ağaçlarını da içeren yeni tasarım motifleri ile yenilenecek.

Bu ölçekte bir yenileme çalışması daha önce hiçbir havayolu tarafından yürütülmedi ve bu projenin bir örneği daha bulunmuyor. Bu nedenle Emirates Mühendislik ekipleri, süreçleri ve olası aksaklıkları belirlemek için bir süredir kapsamlı planlama ve test çalışmaları yürütüyordu.Test çalışmaları Temmuz ayında bir A380 uçağında başladı ve deneyimli mühendisler her kabini kelimenin tam anlamıyla tek tek parçalarına ayırdı ve her adımı kaydetti. Koltukların ve panellerin çıkarılmasından kullanılacak cıvata ve vidalara kadar her işlem test edildi, zamanlandı ve planlandı. Emirates'in yeni Premium Ekonomi Sınıfının montaj çalışmalarını sadece 16 gün içinde tamamlamanın veya kalan üç kabini yenilemenin önündeki olası engeller, uzman ekiplerin incelemesi ve çözmesi için tespit edildi ve belgelendi.

Programın bir parçası olarak, Business ve Ekonomi Class koltuklarını yeniden boyamak, döşemek ve yeni kılıf ve yastıklarla kaplamak için Emirates Mühendislik departmanında özel amaçlı yeni atölyeler kurulacak. First Class süitler dikkatle sökülerek deri, kolçak ve diğer malzemelerin değiştirilmesi için uzman bir firmaya gönderilecek.Test çalışmaları sırasında mühendisler, uygun genişlikte kapılara ve yeterli alana sahip mevcut yemek servis araçlarının yenilenecek parçaları uçaktan atölyeye taşımak için kullanmak gibi ilginç çözümler de ürettiler.Yenileme programı Kasım ayında tam olarak başlayana kadar, planlama sürecini düzenli olarak gözden geçirmek, sorunları çözmek ve tedarik, personel ve eğitim gibi projenin çeşitli yönleriyle ilgili güncellemeleri takip etmek üzere disiplinlerarası bir ekip oluşturuldu.

Emirates'in lüks koltuklar, koltuklar arası daha fazla bacak mesafesi ve birçok havayolunun Business tekliflerine rakip olacak bir hizmet kalitesi sunan yeni Premium Ekonomi kabin sınıfı, şu anda en popüler uçuş noktaları olan Londra, Paris, Sidney’de A380 tipi uçaklarda seyahat eden Emirates yolcularının hizmetine sunuldu. Yenileme programı ivme kazandıkça, yıl sonundan itibaren daha fazla yolcu havayolunun yeni Premium Ekonomi kabinlerini deneyimleyebilecek.