FİRUZ BAĞLIKAYA: 2018 DEĞİŞİMİN YILI OLACAK!

FİRUZ BAĞLIKAYA: 2018 DEĞİŞİMİN YILI OLACAK!

Firuz Bağlıkaya'nın yaptığı açıklama şöyle:

Değerli Meslektaşlarım,

Acısıyla, tatlısıyla bir yılı daha geride bırakıyoruz. Öncelikle 2018’in ülkemize,  milletimize barış, huzur ve mutluluk getirmesini temenni ediyorum.

2017’de sektör olarak yaşadığımız sorunlar ne yazık ki her geçen gün katlanarak artmaya devam etti. Aidatları almayacağız diyerek tahsil etmedikleri aidatları seçim malzemesi yapan mevcut yönetim, tahsilat için binlerce meslektaşımızın üzerine TÜRSAB’ın avukatlarını gönderdi. Biz TÜRSAB aidatlarını düşüreceğiz, birikmiş borcu olanlara yeniden yapılandırma ile ödeme kolaylıkları getireceğiz.

BYK Başkanları ile ilgili hukuksuz soruşturmalar ve görevden almalar başladı. Koltuğunu korumaktan başka bir derdi olmayan mevcut yönetim, seçimi ertelemiş olmasına rağmen sanki hiç bir şey olmamış gibi, kamunun gözü önünde hukuksuz icraatlarına devam ediyor. TÜRSAB’ın 45 yıllık tarihinde ilk defa bir Genel Kurul,  mevcut yönetimin çirkin  planları  yüzünden yapılamadı.

Bakanlığımız tarafından TÜRSAB’ı Genel Kurula hazırlamak için  seçim tarihinden üç hafta sonra görevlendirilen heyet, seçim tarihinin yasal süresinin son günü olan 24-25 Şubat olarak açıkladı.Yani 2-3 Aralık 2017’de yapılması gereken Genel Kurul tam 82 gün ertelenerek 24-25 Şubat 2018’de yapılacak. Üstelik,  ertelenen seçimde oluşan hazirun işlemleri de tekrar yapılacak.

Mesleğine sahip çıkan, sorumluluk sahibi turizmciler olarak bu kötü gidişata dur demek bizim için kaçınılmazdır. Ciddi haksızlıklara maruz kalsak da pes etmedik, kimseye diklenmedik ama dik durduk.

Kendi kaderleriyle baş başa bırakılan Seyahat Acentalarının problemlerini kesin olarak ortadan kaldırmak ve mesleki şartlarımızı iyileştirmek adına başlattığımız mücadelemize desteğinizle devam ediyoruz. Artan motivasyonumuz ve Değişime olan sonsuz inancımız ile birlikte,  seçim çalışmalarımızı yoğun bir tempoyla sürdürüyoruz

Bir kez daha 2018 yılının ümit ve beklentilerimizi karşılayacak bir yıl olmasını temenni ediyor,  sektörümüzün içinde bulunduğu darboğazı atlatarak, hak ettiği refaha kavuşacağına canı gönülden inanıyorum.

2018 yılı, Acentaların birliği ile barışma yılı olacak. 2018 yılı Değişimin yılı olacak.

Sevgi ve saygılarımla