FİRUZ BAĞLIKAYA:DÖVİZ GETİRME GÖREVİMİZ MİSYONA DÖNÜŞTÜ!

Son günlerde döviz kurlarında yaşanan spekülatif artışla ilgili değerlendirmelerde bulunan TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Firuz B. Bağlıkaya, ülkemize döviz girişi sağlamak adına turizm sektörü olarak üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getireceklerini söyledi.

FİRUZ BAĞLIKAYA:DÖVİZ GETİRME GÖREVİMİZ MİSYONA DÖNÜŞTÜ!

2018 yılında 40 milyon ziyaretçi, 32 milyar Dolar gelir hedeflediklerini ve sağlanacak döviz girdisinin Türk ekonomisi için önemli bir kaynak olacağını dile getiren Bağlıkaya, “Böyle zamanlarda, ihracatçılar ve turizmciler ülkemizin yaşadığı zorlukları hafifletecek performansı göstermek durumundadırlar. İhtiyaç duyulan can suyunu temin etme sorumluluğumuz var. Sektörümüzün üstlendiği sorumluluk daha da artmış durumda. Daha fazla döviz getirmeliyiz ve ekonomimizin ihtiyaç duyduğu katkıyı sağlamalıyız.” değerlendirmesinde bulundu.

Ülkemizin zarar gördüğü bir durumda sektörlerin fayda sağlamasının mümkün olmadığının altını çizen TÜRSAB Başkanı Bağlıkaya, “Ülkemizin geleceği hepimizin geleceğidir. Döviz getirme görevimiz şu anda misyona dönmüş durumda. Üzerimize düşen görevi, layıkıyla yerine getireceğiz” açıklamasında bulundu.