FİRUZ BAĞLIKAYA, FETHİYELİ TURİZMCİLERE SESLENDİ

FİRUZ BAĞLIKAYA, FETHİYELİ TURİZMCİLERE SESLENDİ
Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB)'nin Aralık ayında gerçekleşecek olan Genel Kurulu için çalışmalarına devam eden TÜRSAB Yeniden Platformu, dün (4 Ekim 2015) Fethiye'de Tuana Otel'de acentecilerle bir araya geldi. Yoğun katılım olan toplantıda acentelerin sıkıntıları masaya yatırıldı.

Firuz Bağlıkaya önderliğindeki TÜRSAB Yeniden Platformu'nu temsilen toplantıya Bağlıkaya'yla birlikte Etstur CEO'su Mehmet Ersoy, Hilal Turizm Kurucusu Nebil Çelebi ve Lemar Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Levent Güler katıldı. Tuana Otel'deki toplantıya Fethiye, Dalyan ve Göcek'ten 70'in üzerinde acente katıldı. Toplantıda yoğunlukla 'Kaçak acenteler, online ile ilgili alınacak tedbirler, Kullanılmayan belgelerin TÜRSAB'a geri satılması' gibi konulara değinilirken acentelerin Başaran Ulusoy'un TÜRSAB bütçesiyle yaptırdığını açıkladığı '100 milyon TL'lik bina'ya büyük tepki gösterdiği ileri sürüldü.

TÜRSAB Yeniden Platformu Başkanı Firuz Bağlıkaya "Acentecinin çok önemli sorunları var görmezden gelinmemeli, artık mızrak çuvala sığmıyor. Borçlar almış başını yürümüş. Bu borcun her bir kuruşu acentecinin sırtına binen yük. Bunca sıkıntı varken Başaran Bey 100 milyon TL'ye bina yaptırdığını, binanın sadece bilgisayar sistemine 2.2 milyon dolar harcadığını rahatça söyleyebiliyor. Göz göre göre sona doğru gidiliyor. TÜRSAB kimsenin çiftliği değil, acentecinin evidir'' ifadesi dikkat çekti.

Mehmet Ersoy: Kamuyla birlikte hareket edilmeli

Etstur CEO'su Mehmet Ersoy 'Kaçak Acente' ile nasıl mücadele edileceğine değindi. Ersoy "Kimse tek başına mücadele edemez. Meslek örgütü olması gereken TÜRSAB'ın birinci vazifesi acentecinin yanında olmaktır. Kamuyla birlikte hareket etmeli hep birlikte yere sağlam basmalıyız. Geç kalmamalıyız, artık değişim zamanıdır'' diyerek birlik olma vurgusu yaptı. Sosyal medya üzerinden interaktif katılımın da gerçekleştiği toplantı sonunda katılımcılara rozet takıldı ve Platform manifestosu dağıtıldı.