FİRUZ BAĞLIKAYA KEMER’DEN SESLENDİ “BU KÖTÜ GİDİŞATA“DUR” DEMENİN VAKTİ GELDİ”

Mevcut yönetimin,bölgenin sorunlarına hakim olmadığını belirterek söze giren Bağlıkaya, “Sorun olunca canı yanan bir yönetim istiyoruz. Dik duracak BYK başkanları istiyoruz. Seyahat Acentaları tur ve transfer yapabilsin, bilet satsın. Bunlar bizim asli hizmetlerimiz ama her ikisini de yapabiliyor muyuz?” diye sordu.



Kendi kaderleriyle baş başa bırakılan Seyahat Acentalarının yaşadığı güçlükleri ortadan kaldıracaklarını ifade edenBaşkan adayı, “Havayolu şirketleri bizden ucuza bilet satıyor. Taksiciler, ev hanımları, belediyeler, bankalar tur düzenliyor. Asli hizmetimizi yapamaz hale geldik. Bugüne kadar emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz ama soruyoruz; “20 yılda neyi yapamadınız da 2 yıl daha istiyorsunuz? 20 yılda, senden başkabu kurumun başkanı olabilecek kimse çıkmadı mı? Senden başka o koltuğu hak eden kimse yok mu?” diye hesap sordu.




Bu kötü gidişata“dur” demenin vaktinin geldiğinisöyleyen Bağlıkaya,“Kaçak faaliyetleri gerçekten önlemek istiyorsan mücadele edeceksin. Havaalanlarında, müze ve ören yerlerinde kontrol yapmazsan yakalayamazsın. Sen kaçağı engellemek yerine Acentaları denetliyorsun. Biz kaçakla sonuna kadar mücadele edeceğiz. Kaçağı biz denetleyeceğiz. Kaçak faaliyette kullanılan araçların bağlanmasını sağlayacağız. Böylelikle kimse kaçak tur yapanlara araç veremeyecek. Kaçak faaliyetleri ihbar edeceğimiz, 7/24 çalışan bir ihbar hattı oluşturacağız.” dedi.



Yönetimin, sorunları görmezden gelerek, üyelerini mağdur ettiğine de değinen Bağlıkaya,“Kriz yok dediler, problem yok dediler, yüzlerce Acenta iflas etti. Gerçek sorunlarımızı hükümete iletmediler. Devletin yardım etmesini engellediler.” eleştirisinde bulundu.



Gençlerin önünü açacaklarını belirtenFiruzBağlıkaya, “ İki dönemden fazla başkanlık yapılmasının önünü yasal yollarla kapatacağız. TÜRSAB başkanlığını meslek olmaktan çıkaracağız.  Altı yıl boyunca müze biletlerinden gelen %5 indirimiAcentalara yansıtmadılar. Nerede bu %5’ler? Kim aldı? Şirketlerin bilançoları nerede? Burası ticarethane değil.Git ticaretini kendi paranla yap.Acentaların parasıyla ticaret yapamazsın!” dedi.