FSUMMIT SONA ERDİ

1. Uluslararası Turizm Gastronomisi ve Ağırlama Zirvesi

FSUMMIT SONA ERDİ

23-24 Haziran tarihlerinde Antalya'da gerçekleşen 1. Uluslararası Turizm Gastronomisi ve Ağırlama Zirvesi FSUMMIT, sektörün nabzını tuttu. Zirvenin ikinci ve son gününde yer alan oturumları Orkun Bulut, Oğul Türkkan, Levon Bağış, Yelda İpekli, Gila Benmayor, Şirin Sever, Tolga Atalay, Soydan Cengiz, Tangör Tan, Aylin Öney Tan, Cihan Çetinkaya, Sermet Severöz ve Veli Bayraktar modere etti.,

Papillon Hotels Grup F&B Operasyon Direktörü Kenan Demirel, Paloma Hotels Mutfak Koordinatörü İsmail Gürsoy, NG Güral Hotel Gastronomi Direktörü Rafet İnce ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Mutfaklar Koordinatörü Doğa Çitçi'nin katılımıyla Zincir Otellerde Yerel Ürünler Kullanarak Standart Menüler Tasarlayabilmek: Farklı Ürün-Menü Hikayeleri, Divan Grup Mutfak Koordinatörü Giancarlo Gottardo, Mandarin Oriental Executive Şefi Fabio Brambilla, Maxx Royal Executive Şefi Giuseppe Pucciarelli ve Maxx Royal Executive Şefi Naoki Katori katılımıyla Büyük Ekipler Yöneten Şeflerin Standartları Korurken Yaratıcılık ve İnovasyon Sınırlarını Zorlayan Başarı Hikayeleri, Bilim Üniversitesi Dekanı Bike Kocaoğlu, Akdeniz Üniversitesi Prof. Dr. Beykan Çizel ve Antalya AKEV Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Aylin Aktaş Alan katılımıyla gerçekleşen Gastronomi Turizminde Eğitimin Önemi ve Otel Gastronomisinde Kalitenin Önemi gibi oturum başlıkları ön plana çıktı.

TURİZMDE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

Son dönemlerde tüm dünyanın ve ülkemizin gündeminde olan sürdürülebilirlik konusu ve sıfır atık, Zincir Otellerde Yerel Ürünler Kullanarak Standart Menüler Tasarlayabilmek: Farklı Ürün-Menü Hikayeleri panelinde gündeme getirildi. Yerel tarım ürünlerimizden buğdayın %75'inin ithal edindiğine değinen Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Mutfaklar Koordinatörü Doğa Çitçi, iklim değişikliğinin ve pandemi sürecinin sürdürülebilirlik planlamalarını etkilediğini ifade etti. Gastronomi turizminde yerel lezzetlerin ön plana çıkması gerektiğini söyleyen Çitçi bunun bir devlet politikası olması gerekliliğini vurguladı.

Paloma Hotels Mutfak Koordinatörü İsmail Gürsoy ise otellerde sürdürülebilirlik ve sıfır atığın satın alma aşamasında başladığını belirterek otellerinde coğrafi işaretli ürünlere önem verildiğini ifade etti.