FUTBOL SPONSORLUKLARI THY YOLCUSUNU ARTTIRDI

Hürriyet Gazetesi'nde yayınlanan habere göre; Manchester United ve Barcelona futbol takımlarına yapılan sponsorluğun dünyanın her yerinde ilgili gördüğünü ifade eden Temel Kotil şunları söyledi: "Bu iki şehirden yapılan seferlerin yanı sıra bütün hatlarda ciddi performans artışları yaşandı. Türkiye'de bizim dışımızdaki havayollarının varlığı bize güç veriyor. Bir çarpan etkisi yapıyor. İnşallah onlarda çok hızlı büyürler hep beraber büyümüş oluruz." 

 THY'nin Barcelona'lı Futbolcular ile çekilen reklam filmi..

Temel Kotil, bu yılın ilk çeyreğinde taşınan yolcu sayısının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 26 artışla 6.2 milyona ulaştığını da belirterek "THY olarak 2009 yılının ocak-mart döneminde 4.9 milyon yolcu taşıdık. Dış Hatlarda Business Class ve dıştan dışa transit yolcu sayılarında da ocak-mart 2009'a göre sırasıyla yüzde 32 ve yüzde 37 artış sağlandı. Mart ayında dıştan dışa transit yolcu sayısı Mart 2009'a göre yüzde 34 arttı. Doluluk oranı da ilk çeyrekte 4,2 puan artarak yüzde 70,3 oldu. Mart zayıf ay olmasına rağmen geçen yılın haziranını yakaladık" dedi.

Yolcunun yarısı Anadolu Jet'le uçmalı

THY'nin alt markası Anadolujet'in de Ankara'da büyümesini ve olabildiğince Türkiye'nin şehirlerine uçmasını arzu ettiklerini anlatan Temel Kotil "İç hatlarda taşıdığımız yolcunun yüzde 33'ünü Anadolujet taşıyor. Bu oran yüzde 50'ye kadar çıkabilir. THY'nin büyüme stratejilerinden birincisi satın almalar, ikincisi organik büyüme, üçüncüsü başkalarının yolcuların alarak büyüme. Bizim yolumuz bu" diyor. ( Kaynak:Hürriyet )