GAP TURU İLE MUHTEŞEM BİR YOLCULUK

Güneydoğu Anadolu’nun tarihini ve eşsiz doğal güzelliklerini görmek tatil severleri her zaman heyecanlandırmıştır.

GAP TURU İLE MUHTEŞEM BİR YOLCULUK

Gezi tutkunlarının 4 mevsim ilgi gösterdiği “GAP Turu’’, Jolly ayrıcalığıyla Türkiye’nin birçok şehrinden otobüs ve uçak seçeneği ile gerçekleşiyor. Eşsiz doğa güzelliklerinin doyasıya tadına varılabilmesi için bu tur 3-4-5 gece konaklamalı ve üzeriolarak planlandı. Tarihe yapılacak bu yolculuğun rotalarında iseAntakya, Adıyaman, Şanlıurfa, Mardin, Gaziantep ve Adana olarak belirlenmiş durumda. Her hafta kalkışlı gerçekleşen bu tura tatil severler3.899 TL’den başlayan fiyatlarla sahip olabilir.

Tarihi gezinin ilk rotasıHatay’ın merkezi Antakya. Antakya mutfağının eşsiz tatlarına doyulacak bu gezide ikinci durak ise dünyanın ikinci büyük mozaik müzesi olan Hatay Arkeoloji Müzesi tatil severleri bekliyor. Müze gezisinin ardından ise dünyanın ilk mağara kilisesi St. Pierre Kilisesini ve Anadolu’da yapılan ilk camii olan Habib Neccar Camii ziyaret edilecek. Camii ziyaretlerinin ardından ise tatil severlere Antakya’nın modern halini unutturacak olan Uzun Çarşı gezilecek.

Turun ikinci rotası olan Adıyaman’da ise tatil severleri muhteşem Nemrut Dağı macerası bekliyor. Burada tatil severleri eşsiz günbatımı manzarası eşliğinde Doğu ve Batı Terasları, Zeus-Oramastes, Apollon-Mithras, Herakles-Artaganes, Tanrıça Kommagene, Kral Antiochos ve koruyucu Aslan-Kartal heykelleri karşılayacak ve bu büyülü atmosferi asla unutamayacaklar.

Tarihe tanıklık edilen bu gezide bir sonraki rota ise Diyarbakır,Hasankeyf veMidyat. Diyarbakır’da Mardin Kapı, Diyarbakır tarihi surları ve On Gözlü Köprü’yü fotoğraflayarak gezimiz Hasankeyf’e doğru devam ediyor.Antik çağın ilk yerleşim alanlarından biri olan Hasankeyf’e varıyoruz. Binlerce yıldır kıyısına kurulduğu Dicle Nehri tarafından hayat verilen ama Ilı Su Barajı ile sular altında kalan Hasankeyf’in hüznüne ortak olacağımız bu gezimizde görkemini hala koruyan Hasankeyf kalesini, Zeynel Bey Türbesi’ni, El Rızk Camii’nin minaresini ve mağaraları görecekler. Bir sonraki gezi noktamıza Midyat’a ulaşıyoruz. Tatil severler bu gezide birçok diziye de ev sahipliği yapan Midyat Konuk Evi’ni gezme fırsatı bulacak. Ardından seyahat tutkunları dünyadaki tüm Süryanilerin merkezi sayılan Deyrülzafaran Manastırı’na doğru yola çıkacak. Burada ziyaretçiler, Kilise, Tıp Okulu, Sin Tapınağı ve Mardin sokaklarını keşfedecekler.

Turun devamında Kızıltepe-Viranşehir üzerinden Göbeklitepe’ye ulaşılacak. Seyahat tutkunlarının bir sonraki rotası ise ismi “Yolların kesiştiği yer” anlamına gelen Harran. Burada ilk İslam Üniversitesi olan Harran Üniversitesi, Ulu Camii, Kale, Kervansaray ve Konik Harran Evleri görülecek. Urfa’da dileyen misafirlerimiz sıra gecesine katılarak eğlenceli bir akşam geçirebilirler.

Gezimizin devamında Urfa’da Halil-ül Rahman ve Rızvaniye Camileri, Balıklı Göl, Ayn-el Zeliha Gölü, Hz. İbrahim Makamı göreceğimiz ve ziyaret edeceğimiz yerler arasında. Gezimizin devamında Birecik’e ulaşıyor ve burada Kelaynak Kuşları Koruma Merkezi’ni ziyaret ediyoruz. Siyah Gül denince aklımıza ilk gelen ve yakın zamanda Fırat Nehri üzerinde kurulan Birecik Barajının suları altında kalan Halfeti’ye ulaşıyoruz.

Gezide bir sonraki rota ise Gaziantep. Gaziantep’te tatil severleri dünyanın en büyük mozaik müzelerinden birisi olan Zeugma Mozaik Müzesi karşılayacak. Eski şehirde yapılacak yürüyüş turunda tatil severler, şehrin merkezini oluşturan Kale, Antep’in en köklü ailelerinden birisi olan Göğüş Ailesi’nin eski evi olan Mutfak Kültürü Müzesi, pek çok tarihi han, cami ve çarşıyı görerek Bakırcılar Çarşısı’nı gezme şansı yakalayacak. Gezimizin devamında Adana’ya ulaşıyoruz. Güneş’in şehri Adana’da tatil severleri ilk olarak Sabancı Merkez Camii ve Taş Köprü karşılayacak.