GASTRONOMİ TRENİNDE LANSMAN!

TÜRSAB Başkanı Firuz B. Bağlıkaya'nın katılımıyla, 7-9 Ekim tarihleri arasında Afyonkarahisar Motor Sporları Merkezi'nde düzenlenecek GastroAfyon 2022 IV. Uluslararası Turizm ve Lezzet Festivali'nde TÜRSAB Gastronomi Treni Lansmanı gerçekleşti.

GASTRONOMİ TRENİNDE LANSMAN!

Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Dumlupınar BTK Başkanı Bilal Şenel, Eskişehir BTK Başkanı Özgür Ersoy, Pamukkale BTK Başkanı Turan Köseoğlu, Gastronomi Turizmi İhtisas Başkanı Ömer Kartın ve Prof. Dr. Murat Doğdubay’ın katılım sağladığı festival kapsamında, Türkiye'nin gastronomi turizmi alanında faaliyete girecek ilk treni olan "TÜRSAB Gastronomi Treni" tanıtımı yapıldı.

Lansmanda konuşma gerçekleştiren Yönetim Kurulu Başkanımız Firuz B. Bağlıkaya; “Türkiye'nin her köşesinde o bölgeye ve o yöreye özel başka bir yerde bulunmayacak lezzetler, tatlar keşfediyoruz. Biz de TÜRSAB olarak elimizden geldiği kadar her bölgeye yetişerek oralardaki ürünleri tanıtmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

"TÜRSAB Gastronomi Treni" Afyonkarahisar’dan Denizli'ye hareket edecek olan ilk seferi ile Türkiye’de ilk kez misafirlerine hareket halinde yöresel lezzet yolculuğu imkânı sunacak.Lezzet treninin, ülkemizin farklı bölgelerinde, rotası üzerindeki yerel tatlar eşliğinde, gastronomi turizmini hareketlendirmek üzere raylardaki yerini alması planlanıyor.