GASTRONOMİ TURİZMİNDE YENİ STRATEJİLER

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy: “Türk mutfağı kültürünün başta ülkemiz olmak üzere tüm dünyada yayılmasını ve turizm gelirlerimiz içinde etkili bir paya sahip olmasını istiyoruz.”

GASTRONOMİ TURİZMİNDE YENİ STRATEJİLER

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda gastronomi sektörünün önde gelen isimleriyle buluştu.

Gastronominin turizmde önemli bir yere sahip olduğunu dile getiren Bakan Ersoy, 2020 yılını gastronomi yılı olarak ilan ettiklerini ve Türk mutfağından etkili bir biçimde yararlanabilmek için ortak bir dil oluşturmak üzere çalıştayı düzenlediklerini söyledi.Türkiye’nin 2018 yılı itibariyle 10 milyar dolar konaklama, 5 milyar dolar gastronomi geliri elde ettiğini belirten Bakan Ersoy, turizmi iyi yapan ülkelerde gastronomi ve konaklama gelirlerinin başa baş olduğunu kaydetti.

Gastronomide hedeflere ulaşabilmek üzere izlenecek öncelikli yöntemin tespiti açısından çalıştayın önem taşıdığını vurgulayan Bakan Ersoy, “Biz bir strateji belirledik, bu sizlerle tartışarak nihayete erdirmemiz gereken bir strateji. Her yörenin farklı yaklaşımı var.” dedi. Çalıştaydan çıkan sonuçlara göre, yurt dışındaki ve yurt içindeki restoranlara Türk gastronomisi açısından verilecek tanıtım desteğine yönelik çalışmalara başlayacaklarını sözlerine ekleyen Bakan Ersoy, konuşmasını şöyle sürdürdü:
 
“Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansımız da kuruldu. Orada da her türlü desteği vermek üzere tanıtım bütçemiz var. İnşallah sizlerin de katkılarıyla –gastronomiyi- en doğru şekilde geliştiririz.”