GELECEĞİN LİDERLERİ KAPADOKYA'NIN KÜLTÜREL MİRASINI FOTOĞRAFLADI

P&G tüm dünyada “Yaşa, Öğren ve Başar” Global Yardım Platformu kapsamında projeler yürütüyor. Platformun Türkiye’deki adımı olan “Hayalden Gerçeğe” projesinin ilk çalışması 16 Nisan 2010’da Darüşşafaka Eğitim Kurumları bünyesinde hizmete açılan Hayalden Gerçeğe Fatin Gökmen Planetaryumu ile başlamıştı. Projenin ikinci adımı Türkiye’nin kültürel mirasını ve eşsiz doğal güzelliklerini çocukların çektiği fotoğraflarla ölümsüzleştirmekti. Bu hayalden yola çıkan çocuklar önce İstanbul, ardından Mardin, Hasankeyf, Safranbolu, Amasra, Efes, Şirince, Bursa ve İznik’i gezerek bölgenin tarihi ve kültürel miraslarının fotoğraflarını çekmişti.

Projenin yeni adımında ise Darüşşafakalı çocuklar, Mayıs ayında Peribacaları ile ünlü Kapadokya’yı fotoğraflarıyla ölümsüzleştirdi. Düzenlenen eğitim programı kapsamında fotoğraf çekmenin inceliklerini öğrenen Kapadokyalı çocuklar hayallerini fotoğraf karelerine yansıttılar. Kapadokya’da muhteşem bir coğrafyaya sahip Ürgüp ve Avanos’ta fotoğraf çeken çocuklar bölgenin doğal güzelliklerini karelerinde ölümsüzleştirdiler.

P&G’nin desteği ile Darüşşafakalı çocukların önderliğinde sürdürülen “Hayalden Gerçeğe” projesi; kültür, sanat ve bilim dalında geleceğin liderlerini yetiştirmek ve hayallerini gerçekleştirmek için tasarlandı. Proje, 3 yılda 15 binden fazla çocuğu ortak hayallerde buluşturmayı başardı.