GÜNEY KORE, TÜRK TURİST SAYISINI % 15 ARTTIRMAYI HEDEFLİYOR

Önce Kore Turizm Organizasyonu’nun (KTO) İstanbul'da ofisi açıldı. Ardından 31 Ağustos - 22 Eylül tarihleri arasında “Yol, Buluşma ve Birlikte İlerleme” ana başlığında, İstanbul’da 23 gün süren Gyeongju - Dünya Kültür Expo'su düzenlendi. KTO yönetimi, İstanbul Taksim’deki Gaya Kore Restoranda gerçekleştirdikleri ödüllü Kore Yemekleri yarışmasıyla tanıtımda yeni bir adım attı.  
G. Kore’yi akıllarda güncel tutmak adına düzenlenen ödüllü yemek yarışmasıyla Kore Mutfağı’nı sevdirmeyi amaçlayan KTO yönetimi, yarışmanın çağrı duyuruları web siteleri ve Facebook üzerinde yaptı. Katılımcılar yaptıkları Kore yemeğinin 2 fotoğrafı, yemek ismi, ad-soyad ve diğer iletişim bilgileriyle yolladı . İstanbul Taksim’deki Gaya Kore restoranında finali gerçekleştirilen yarışmada, birinciye LG televizyon, ikinciye LG Cep telefonu ve üçüncüye de LG marka elektrikli süpürge hediye edildi.

Yarışmanın finalinin gerçekleşeceği Gaya Kore Restoran’da bir usta, basın mensuplarına yönelik olarak Kore mutfağının ayrılmaz bir parçası olan “kimçi” yapımını öğretti.  Kimçi, turşuya benzeyen ancak çok daha az tuzlu bir suda salamura edilmiş lahana yapraklarıyla yapılıyor. nın domates, biber salçası, sarımsak veya balık suyu ile lezzetlendirilmiş turşuvari her sofranın vazgeçilmezi "Kimchi" çok değişik bir lezzet.

Baharatlı  tadı ve gevrekliğiyle kendine özgü bir lezzeti var. Mayalanma süreci, kullanılan malzeme, bölgeye ve hava koşullarına bağlı olarak tadı değişiklik gösterdiğinden G. Kore’de 200’ü aşkın kimçi çeşidi olduğu belirtiliyor. Bazı araştırmacılar, kimçi’nin bakteri ve kanseri önleyip, sindirime yardımcı olduğunu ileri sürüyor.

Yüzde 15 hedefi

Ödüllü yemek yarışmasında TUYED yönetimine bilgi veren KTO Müdürü Chang Gun Kwon, Türkiye ile G. Kore arasındaki ilişkilerin 60 yıl öncesine dayandığını belirterek, “Bu ilişkileri turizmle daha da ileriye taşımak istiyoruz” dedi.

Türkiye’nin G. Kore’li turiste kültür, doğa ve tarih vaad ettiğini, ülkesinin de Türk turistler için ideal bir destinasyon olduğunu vurgulayan Kwon,  şu bilgileri verdi: “Geçen yıl ülkemizden 13 milyon turist yurtdışına çıktı. 11 milyon turiste ağırlayıp turizmden 14 milyar dolar kazandık. Ülkemizden Türkiye’ye yılda ortalama 150 bin turist geliyor. Türkiye’den ülkemize giden turist sayısı ise 20 bin seviyesinde. İstanbul’da gerçekleştirilen Gyeongju - Dünya Kültür Expo'su ile 35 farklı mekanda 28 etkinlik yapıldı. Bu etkinliklerle Türklerin Kore hakkında daha fazla bilgi sahibi olması sağlandı. Biz de yapacağımız diğer tanıtım etkinliklerle birlikte 2014 yılında ülkemize gidecek Türk turist sayısını yüzde 15 arttırmayı hedefliyoruz.”