GÜVENÇ, ' EGE'Yİ AYAĞA KALDIRMAK İÇİN MEDYAYA İHTİYAÇ VAR'

Dalaman Havalimanı üzerinden turist gönderebilecek her ülke için sıcak ilişkiler içinde olan ve bu ülkelerin uçak şirketleri ile de çok sıcak ilişkiler geliştiren Hamdi Güvenç, yapılan bütün bu olumlu çalışmaların yanında bir tanıtım ayağının çok eksik kaldığını vurgulayarak bölgeye çok daha fazla yabancı gazeteci ve medya mensubu davet edilerek tüm Muğla destinasyonlarının daha çarpıcı ve içerik dolu, haber niteliğinde tanıtılması gerektiğini vurguladı.

Tourexpi, Düsseldorf Uluslararası Boat Show Fuarı´nda havalimanı ve bölgesinin tanıtımı için çalışan ATM Dalaman Dış Hatlar Genel Müdürü Hamdi Güvenç ile fuarı, havalimanı ve bölgesinin değerlendirmesini yapmak fırsatını buldu.

18 Ocak´tan 26 Ocak´a kadar faaliyet gösterip gemi, gemi aksesuarları, spor ve boş zamanı değerlendirme malları, hobi ve “do it yourself” alanlarında öne çıkan fuarda Dalaman Havalimanı adına boy gösteren Hamdi Güvenç, „Dalaman Havalimanı´nın kapsadığı bölge, Kaş´tan Marmaris´e kadar olan kısım, geçen sezonda iyi bir performans gösterdi“ dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü:

„Bu sene için beklentilerimiz de iyi, Alman piyasasından özellikle yeni uçuşların ilavesiyle daha da iyi bir sonuca ulaşacağımızı görüyoruz. Ama bunun için bölgemizin Almanya´da kamu-özel sektör işbirliğiyle, sivil toplum kuruluşları, bakanlığımız, daha iyi, daha fazla, daha sık bir tanıtım programlarına girmemiz lazım. Daha fazla gazeteci ağırlamamız, daha fazla Almanya´ya gidip etkinlik yapmamız lazım. Alman toplumu, malumunuz, özellikle çevresel konularda, yeşillikle, denizle olan ilişkiler itibariyle bizim bölgemiz çok avantajlı.

Bu amaçla şu anda Düsseldorf denizcilik fuarı bizim için de çok faydalı, bölgemiz için. Bölge olarak bizim özellikle boat ve sailing konusunda kendimizi burada daha fazla göstermemiz lazım. Daha iyi irtibatlar kurmamız gerekiyor. Bu amaçla yapılan çalışmalarda özellikle Türk Turizm Ataşe´mizin Frankfurt´taki çabaları takdire değer. Bütün bunların ivme kazandıracaklarını düşünüyoruz.“

Bütün olumlu gelişmelerin yanısıra Hamdi Güvenç´e göre, bölgenin önden giden aktörleri bölgeye yönelik medya ve gazeteci ilgisinin arttırılma gerekliliğini vurguladı:

„Bölgemize daha fazla gazeteci, opinion leaders dediğimiz kanaat önderleri getirip ziyaret etmemiz, ayrıca Almanya´nın belli bazı şehirlerinde, Stuttgart, Düsseldorf, Berlin, Hamburg gibi, bölgemizle ilgili tanıtıcı eventler, yemekler, etkinlikler düzenlememiz gerekli kanaatindeyim. Bütün bunlar yoğun şekilde yapıldığı takdirde kısa sürede ve orta vadede geri dönüş olacaktır.“ ( Kaynak:Tourexpi )