GÜVENLİ TURİZM SERTİFİKASINI ALAN İLK DMC OLDU

Mercan Turizm DMC Türkiye “Güvenli Turizm Sertifikası” nı aldı.

GÜVENLİ TURİZM SERTİFİKASINI ALAN İLK DMC OLDU

T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın Covit-19 kapsamında başlatmış olduğu Güvenli Turizm Sertifika programı çerçevesinde  Mercan Tourism turistik hizmetleri adına kullandığı tüm araçlarına sertifika aldı.

T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı tüm Türk vatandaşları ve tatillerini Türkiye’de geçirecek yabancı ziyaretçilerin ve onlara hizmet sunan konaklama, havacılık, restoran, kafe, eğlence merkezi gibi işletmelerin yanı sıra taşıma/transfer, seyahat-tur organizasyonu ve rehberlik hizmetleri veren seyahat acentaları misafirlerini taşıdığı araçlarına yönelik “ Güvenli Turizm Sertifikasyon Programı” uygulamasına başladı.

Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkelerinden Türkiye'ye en fazla sayıda turist getiren ve döviz girdisi sağlayan Mercan Turizm DMC Türkiye'de Bakanlığın sertifika programına başvurmuştu. Başvurusu kabul edilen Mercan Tourism'e sertifika verildi. Şirketten yapılan açıklamada " Covid-19 salgınına yönelik önlemler kapsamında biz de konuklarımızın sağlığı ve güvenliği konusunda tüm araçlarımızda üst düzey sağlık ve hijyen koşullarını sağladık. Güvenli Turizm Sertifikası'nı almanın mutluluğunu yaşıyoruz" ifadeleri kullanıldı.
Mengü: Mercan Tourism olarak araçlarımıza Güvenli Turizm belgesialan ilk firma olmanın gururunu yaşıyoruz

Mercan Turizm DMC Yönetici Ortağı Mehmet Mengü konuyla ilgili şunları söyledi: Öncelikle Ortadoğu ve Kuzey Afrika pazarlarına hizmet veren acentalar arasında bu sertifikayı edinen ilk firma olmanın gururunu ve sorumluluğunu taşıyoruz. 1985 yılından beri 35 yıldır Türk turizmine hizmet eden Mercan DMC Turkey olarak öncelikli hedefimiz “ülkesine memnun dönen ziyaretçi” ilkesinden hareketle, küresel ölçüde dünyayı sarsan Covid-19 salgını sonrasında alınması gereken tedbirlerin %100 ünü sağlamaktır. Sadece konuklarımızın değil tüm çalışanlarımızın da sağlıklı ortamlarda çalışmaları adına her türlü girişimi yapmış bulunuyoruz."