GÜVENLİK STANDARTLARI İLE DİKKAT ÇEKİYOR

Emirates Operasyonlarına Devam Ederken Seyahat Eden Misafirleri İçin Belirlediği Güvenlik Standardıyla Sektöre Öncülük Ediyor

GÜVENLİK STANDARTLARI İLE DİKKAT ÇEKİYOR

Seyahatin her adımında çalışanlarına ve müşterilerine dikkat etmek için aldığı çok yönlü tedbirleri görücüye çıkaran Emirates, hem uçakta hem de yerde güvenlik ve hijyen standartlarını yeniden tanımlıyor. Dokuz ülkeye tarifeli yolcu uçuşlarına tekrar başlanmasıyla, yeni tedbirler de uygulamaya kondu.

Emirates Operasyon Direktörü Adel Al Redha şu açıklamalarda bulundu: "Emirates, tüm temas noktalarının temizliğini artırmak ve müşterilerimizin ve çalışanlarımızın sağlığını ve güvenliğini temin etmek adına, yolcu seyahatlerinin her bir adımında kapsamlı bir dizi tedbiri hayata geçiriyor. Uçakta enfeksiyona yakalanma riski halihazırda çok düşük olsa da check-in işlemlerinden yolcuların uçaktan indirilmesine kadar elimizden geleni yaparak her adımı gözden geçirdik ve yeniden tasarladık. Uygulanan her bir tedbir, riski azaltmak için ilave bir faktör olup, tüm bunlarla ilgili olarak hedefimiz uçakla seyahati gerçek anlamda mümkün olan en güvenli hale getirmektir.

Bu tedbirlerin uygulanmasında havalimanı, göçmenlik, sağlık ve havacılık daireleri dahil olmak üzere, Dubai'deki tüm paydaşlarla birlikte çalışıyoruz. Ortaya çıkan gelişmeler ve değişiklikleri incelemeye ve bunlarla ilgili uzman görüşüne başvurmaya devam edeceğiz. Bu salgın süresince, hepimiz günlük faaliyetlerimizde farklı uygulamalara uyum sağlamamız gerektiğinin farkındayız.

BAE'nin almış olduğu proaktif salgın yönetim stratejileriyle birlikte, tüm bu tedbirler yerel ve global toplulukların sağlığını ve güvenliğini ne kadar ciddiye aldığımızı göstermekte olup halka güven verecektir."

İşte dikkat çeken güvenlik standartları

Check-in

Emirates, Dubai Uluslararası Havalimanı'nda ve Dubai'ye yapılan uçuşlarda, her bir yolcuya verilmek üzere ücretsiz hijyen kitleri hazırladı. Bu kitler maske, eldiven, antibakteriyel mendil ve el dezenfektanından oluşuyor. Hijyen kitleri, müşterilerin güvenliğini sağlamak için alınmış olan çok sayıda ilave tedbiri tamamlıyor.

Eldiven ve maske, Dubai Havalimanındaki tüm müşteriler ve çalışanlar için geçerli olup Emirates uçuşlarında sadece maske zorunludur. Havalimanına gelişte, çeşitli alanlardaki termal tarayıcılar tüm yolcuların ve çalışanların vücut sıcaklığını kontrol etmektedir. Seyahat edenlerin check-in, pasaport kontrol, uçağa biniş ve transfer alanlarında gerekli mesafeyi korumalarına yardımcı olmak için zemine ve bekleme alanlarına fiziksel mesafe işaretleri yerleştirilmiştir.

Havalimanı ekibi ayrıca, gişede etkileşim sırasında yolcular ve çalışanlar için ekstra güvenlik sağlamak amacıyla her check-in ve pasaport kontrol bankosuna koruyucu bariyerler yerleştirmiştir.

Transit yolcular

Dubai Uluslararası Havalimanı üzerinden başka bir uçağa transferi bulunan müşteriler, uçaktan indirilmeden önce termal taramadan geçecektir. Havalimanındaki transfer bankolarına da tedbir amacıyla koruyucu bariyerler yerleştirilmiştir. Havalimanı personeli, daha fazla yardım için müşterileri kişisel koruyucu ekipman (KKE) giyerek güvenli bir mesafeden yönlendirecektir. Müşterilere, bağlantılı uçuşlarından önce kapıda ilave bir hijyen kiti verilecektir.

Uçağa biniş

Uçağa biniş aşamalı olarak gerçekleştirilmekte olup yolcular sıralarına göre son sıradan ilk sıraya olacak şekilde uçağa binmektedir. Bekleme alanı da tüm müşterilerin sosyal mesafeye uymasını sağlayacak şekilde değiştirilmiştir. Emirates uçağa biniş görevlileri, kişisel koruyucu ekipman (KKE) giyerek uçağa biniş sırasına yardımcı olacaktır. Uçağa biniş kapıları, her bir uçuş için uçağa biniş tamamlandıktan sonra derinlemesine temizlenmekte ve dezenfekte edilmektedir.

Uçakta

Tüm kabin ekibi tamamen KKE'ler ile donatılacaktır. En yüksek güvenlik ve hijyen standartlarını desteklemek için, Emirates 1,5 saatten uzun uçuşlarda takviye olarak ekibe bir kabin servis asistanı (CSA) eklemiştir. CSA'lar 45 dakikalık sık aralıklarla tuvaletlerin temizlenmesini sağlayacaktır. Tüm tuvaletlerde sterilize edici sabun ve el yıkama talimatları bulunmaktadır.Temas yoluyla enfeksiyon riskini en aza indirmek için, bu süreçte dergi ve basılı okuma materyalleri sunulmayacaktır. Premium sınıflarda, yolculara tek kullanımlık menü ve şarap listeleri verilecektir. Yorgan, yastık, battaniye, kulaklık ve oyuncak gibi konfor öğeleri, hijyenik olarak kapalı muhafaza edilecektir. Emirates, her kullanımdan önce sterilize edilen yüksek kaliteli çatal bıçak takımı ve tabaklar kullanarak sıcak yemek servisine devam edecektir.

Kabin bagajı için check-in yapılması gerekmekte olup müşteriler yalnızca dizüstü bilgisayar, el çantası, evrak çantası veya bebek eşyaları gibi temel eşyaları uçağa getirebilecektir. Müşterilere, bazı ülkeler için gerekli olan Sağlık Beyan Formlarını doldurmaları için yanlarında kalem bulundurmaları hatırlatmak isteriz.

Emirates'in modern uçak kabinleri, daha sağlıklı ve güvenli bir uçak içi ortam için virüslerin %99,97'sini öldüren ve toz, alerjen ve mikropları kabinin havasından temizleyen gelişmiş HEPA hava filtreleri ile donatılmıştır. Seyahat sonrası Dubai'ye iniş yapan her bir uçak, güvenlik ve tam sterilizasyon sağlamak için gelişmiş temizlik ve dezenfeksiyon süreçlerinden geçecek.

Emirates ekibi

Çalışanlarını korumak için, Emirates kabin ekibine işe gidiş ve dönüşlerinde evlerinden alıp evlerine bırakmak üzere araç tahsis etmiştir. Operasyon ekibi, görevli oldukları uçuşlardan önce havalimanında kendilerine özel tahsis edilmiş bölümden check-in yapmaktadır. Kabin ekibinin konaklaması, uçuşların yapıldığı ülkelerde mümkün olduğunca azaltılmıştır. Konaklamanın gerekli olduğu uzun mesafeli ülkelere olan uçuşlarda ise ekip otellerde ayrı odalarda konaklamaktadır. Tüm Emirates kabin ekibi, çalışma merkezleri olan Dubai'ye döndükten sonra COVID-19 testinden geçmektedir. Tüm kabin ekibi çalışanlarına, görevleri başında olmaları gerekmediğinde, evlerinde 14 gün karantinaya girmeleri talimatı verildi.