HAKAN SAATÇİOĞLU YAZIYOR,'' LİMAK INTERNATİONAL HOTELS&RESORT'DE TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ(TKY) ''

Biz Limak International Hotels&Resorts olarak toplam kalite çalışmalarına 2000 yılında başladık. Bu çalışmalara başlarken hedefimiz şuydu; 10 yıl sonra büyük bir zincir olacağız ve bu zincirin yönetimini sistemli ve kurumsal olarak oluşturmak zorundayız. Çalışmalarımızı bizden sonra gelecek nesillere taşımalıyız ve kurumsal kültürümüzü hayata geçirmeliyiz. Aksi takdirde zincir içerisindeki otel sayımız artığı zaman, sistemimiz buna hazır değilse, bu bizi zorlayacak ve ayakta durmamızı, kalıcı olmamızı önleyecekti. Sektördeki arkadaşlarımızla yaptığımız görüşmelerde, gerek otel sektörü gerekse tedarikçi firmaların yetkililerinden aldığımız geri bildirimlerde, Limak Grup Otelleri nin sistemli olduğunu duymak, bizim toplam kalite yönetimi çalışmalarımızda hedefimize ulaştığımızı göstermektedir. Biz bunu personel ve yönetici sirkülasyonumuzun azlığı ile de görebiliyoruz. Tabiî ki TKY bitecek bir çalışma değil, sürekli dinamik, kendini yenilemek ve iyileştirmek için hep sıcak tutulması gerekli bir konu.

TKY çalışmalarımızı sadece işletmelerimizin çalışma şekilleri ve performansına odaklamadık. Her şey dahil sistem uygulayan otellerde önemli bir risk olan gıda güvenliğine, çalışanların ve misafirlerimizin can güvenliğine,  sürdürülebilirlik, çevrenin korunmasına dönük sistemleri de TKY sistemimiz içerisinde değerlendirdik. Bu konularda, çalıştığımız danışmanlarımızın tespitleri doğrultusunda yönetim sistemimizi sürekli güncelleyerek iyileştirmeleri hayata geçirmekteyiz.

Sistemimizi oluştururken yöneticilerimizin ve çalışanlarımızın fikirlerini dikkate almaya özen gösterdik. Otellerimizde tek sistem kurma çalışmalarında departman müdürlerimizle ortak toplantılar planladık, komisyonlar oluşturarak çalışmaları hayata geçirdik. Personelimiz için öneri sistemi kurduk ve bu sistem sayesinde tüm çalışanlarımızın görüş ve önerilerini değerlendirdik.

TKY sistemi otellerimize yeni bir yönetici veya çalışan geldiği zaman önemli bir avantaj sağladı. Her gelen yönetici kendi sistemini kurmak yerine var olan sistemimize adapte oldu ve önerilerini sistemimizin iyileştirmesine dönük kullandık. Her yöneticiye göre çalışma şeklimiz değişmedi ve işe aldığımız kişiye ne istediğimizi net olarak söyleyebildik. Bu sayede iş gücü kaybı ve sistem aksaklıklarını minimize etmiş durumdayız.
 


HAKAN SAATÇIOĞLU
GENEL KOORDİNATÖR
LİMAK INTERNATIONAL HOTELS RESORTS