HALİL ÖNCÜ İLE LEZZET DURAKLARI 'CİĞERİN TADI, GÜZELOLUK CİĞERCİSİ’NDE'

Güzeloluk Ciğercisi yaklaşık 10 gün önce açılmış. Mekan mahallenin adını taşırken, herkesçe bilinen Kültür Sitelerinin hemen karşısında ve Muhtarlık binası ile de neredeyse yan yana…



Dedik ya lezzet için gideriz diye .. Bizde atladık arabamıza ve kendimizi Güzeloluk Ciğercisi’nde bulduk. Mekanın sahibi Ümit Akaltın.. Ümit Akaltın yıllarca yurt dışında Almanya’da yaşamış bir isim. Son dönem bu işi yapmak adına Antalya’da bu lezzetleri Antalyalılar ile buluşturmaya karar vermiş.
Güzeloluk Ciğercisi 10 gün önce açılmış olmasına rağmen, yenilikleri de eklemeye devam ediyor. Şu an için 60 dış mekan, 45 iç mekan olmak üzere 105 kişilik bir ağırlama kapasitesi var. Mekanın, adı üzerinde ciğeri oldukça rağbet görüyor. Bu konuda oldukça iddialılar. Sabah saat 11.00’den itibaren kapılarını açan Güzeloluk Ciğercisi gece 01.00’e kadar hizmet veriyor.





Sabahları Mercimek, Tavuk, Paça ve İşkembe çorbalarını bulabilirisiniz. Gaziantep Usulü hazırlanan ve tattığınızda, tadı damağınızda kalacak olan Ciğer ise gerçekten tavsiye edilecek cinsten. Antalya’da daha çok Dana ciğerinin kullanıldığına dikkat çeken mekanın sahibi Ümit Akaltın, kendilerinin her zaman taze olmak kaydıyla kuzu ciğeri kullandıklarını belirtiyor.  Ciğer dışında, kuzu kuşbaşı, Beyti Kebap, Soğan Kebabının da yer aldığı mekanda ayrıca mevsime göre Sarımsakların yeni çıktıklarında başlarının taze olduğu dönemlerde Sarımsaklı Kebap da bulunuyor.



Ana yemek öncesi masanıza ezme, çoban salata, tarama ve şakşuka gibi aperatifler geliyor. Lavaş ekmeği ile birlikte tadacağınız bu aperatifler ücretsiz olarak masanıza geliyor. Alkollü içki dışında her türlü içeceği bulabileceğiniz mekanda yayık ayranı ve Şalgam lezzete lezzet katıyor.



Yemek sonrası Gaziantep usülü Baklava ile Bülbül Yuvası ve Kuru Baklava da isteyebilirisiniz. Bu arada yemek sonrası Çaylar şirketten.

Doğal güzellikler içerisinde yer alan Güzeloluk Ciğercisi’nda park sorunu bulunmuyor. Özel organizasyonların da yapılabildiği mekanda dürüm çeşitlerinden de isteyebilirsiniz.
Fiaytlara gelince; Kuzu Ciğer 18 TL, Kuzu Şiş 22TL, Tavuk Şiş 16 TL, Beyti Kebap 25 TL, Adana Kebap 18 TL, Patlıcan Kebap 19 TL, Karışık Izgara 25 TL.





Haydi size afiyet olsun!...

GÜZEL OLUK CİĞERCİSİ
Güzeloluk Mahallesi 1830 Sok. No:58
Kültür itesi Karşısı MURATPAŞA / ANTALYA
SİPARİŞ TEL: 0542 718 07 26 - 542 718 07 27