HALİL ÖNCÜ İLE LEZZET DURAKLARI:BİZİM SAKLIBAHÇE ÇİFTLİĞİ!

Adı üzerinde burası hem çiftlik, hem de restaurant. Tavuklar, ördekler, tavşanlar, pençler bu çiftlikte dikkat çekerken, çiftliğin bahçesinde ise Portakal, Şeftali, Erik, incir, karadut, Nar ağaçları olukça dikkat çekiyor. Buraya gelen misafirler istedikleri kadar bu ağaçlarda yetişen meyvelerden yiyebiliyorlar.



Burası hepimizin yakından tanıdığı Antalya’nın Muratpaşa İlçesi Soğuksu Mahallesinin muhtarlığını yapan Mustafa Aydın’ın eşi Semiha Aydın’a ait. 2006 yılından bu yana hizmet veriyor. 10 dönümlük bir alan içerisinde kurulu bulunan Bizim Saklıbahçe Çiftliği’nde içerisinde siz yemeğinizi yerken, etrafınızda muhteşem doğal bir ortam ile karşılaşıyor ve adı üzerinde Çiftlik havasını da sonuna kadar yaşıyorsunuz.

Doğal ortamı özleyen kişiler için büyük bir fırsat!

Çiftlik oldukça geniş. İçerisinde 200 kişilik kapalı alanı olan ve bahçesinde ise bin kişiye hizmet verilebilecek bir restaurant bulunuyor. Özellikle hafta sonları yoğun ilgi gören mekân aynı zamanda, nişan düğün, doğum günü gibi etkinliklere de ev sahipliği yapıyor.



Antalya’nın merkezinde böylesine bir mekanın olması, özellikle doğal ortamı özleyen kişiler için büyük bir fırsat. İşletme sahibi Semiha Aydın bu konuda yaptıkları çalışmalar ile doğal ortamı Antalyalılara kazandırmaktan dolayı mutlu olduklarını iletiyorlar bizlere.

“Günümüzde doğal ortam ve doğal ürünlerin bulunduğu mekanlar yok denecek kadar az. Bizde bunların doğrultusunda böyle bir ortam oluşturmaya çalıştık. Burası Portakal bahçelerinin arasında her şeyiyle doğal bir mekan. Her ailenin gelip gönül rahatlığıyla pikniğini yapabileceği, gözlemesini buz gibi ayranını içebileceği, doğal bir ortamdır Saklı Bahçe”



Kahvaltıda özel sos ve reçeller ile çemen dikkat çekiyor!

Sabah saat 07.00 itibarı ile kapılarını açan Bizim Saklıbahçe Çiftliği’nin en önemli lezzeti ise sabah kahvaltısındaki doğal tatlar. Semiha Hanım’ın özel yaptığı soslar ve birinden güzel reçeller dikkatlerden kaçmıyor. Kendi bahçelerinden yetiştirdikleri dut, portakal ve diğer meyvelerin tüm reçellerini masanızda buluyorsunuz. Doğal gezen Köy tavuklarından kendi elleri ile topladıkları yumurtanın tadı ise bir başka. Sabah kahvaltısında yaklaşık 16 çeşit ürün masanıza geliyor. Gözleme ve bazlama çeşitleri odun ateşinde doğal olarak pişiriliyor.



Yine bu tatlar içerisinde farklı diyebileceğim yine Semiha Hanımın kendi üretimi olan çemen ise kahvaltıya ayrı bir renk veriyor. Yine kahvaltı da isteğe göre Pizza, Saklıbahçe Pide, gözleme, katmer, tereyağlı sucuklu yumurta ve bazlama da isteyebilirisiniz. İki kişilik kahvaltı 25 TL. Yine yaklaşık 16 bardak çıkan demlik çay ise 15TL. Gözleme ve Bazlama ise 6 TL. olduğunu hatırlatayım. Bu arada günün her saati Kahvaltı isteyebilirisiniz.

Anne yadigarı bir çiftlik!

Bizim Saklıbahçe Çiftliği’nin nasıl doğduğunu merak ediyorum. Çok yoğun olduğu için kısa süre aramızdan ayrılan Semiha Hanım’ın yerine Mustafa Aydın bize bunun hikayesini  anlatıyor:
“ Burası Annemizin yeri. Biz burada doğduk, büyüdük. Şu anda Büyükşehir sınırları ile mahalle olan Bahtılı bizim Köyümüz. Rahmetli babam vefat ettikten sonra annemizi de yalnız bırakmamak adına burada küçük bir baraka ile bu işe başladık. Sonrasında gelen yoğun talep doğrultusunda işi büyütmeye karar verdik. Halen gördüğünüz bu alanda mevcut restaurantımızı da inşa ederek, tam bir çiftlik havasına girdik. Burada kesinlikle doğal ortamı bozmadık. 2006 yılından bu yana geldiğimiz nokta, iyi ki bu işe girmişiz, iyi ki bu kadar dostu tanımışız oldu”



Değişik bir tat; Buharda Ahıska Mantısı!

Bizim Saklıbahçe Çiftliği’nin yine burada tatmadan gitmeyin diyeceğim özel lezzetlerinden bir tanesi de “ Buharda Ahıska Mantısı” Çok çeşit mantı duydum ancak bu ismi tadı daha önce duymamıştım. Semiha Hanım Ahıska Mantısının da müdavimleri olduğunu ve her hafta Ahıska Mantısı yemek için gelenlerin olduğunu söylüyor bize. Nasıl yapıldığını Semiha Aydın bize şöyle anlatıyor:
“ Buharda Ahıska Mantısı, adından anlaşıldığı üzere orta Asya’da çok tercih edilen bir yemek. Bizde bu tadı Restaurantımıza bir Ahıska Türkü olan dostumuz vasıtasıyla getirdik. Bir ara bizimle çalışan bu arkadaşımız bu tadı Restaurantımızın menüsüne kattı. İyi ki de katmış büyük ilgi var bu tada. Bol kıymalı ve soslu bir iç oluşturuyoruz. Unu kıyma ile buluşturuyor ve mantılarımızı hazırlıyoruz. Daha sonra 3-4 katlı tencerede 35 dakika buhar ısısı ile mantılarımızı pişiriyoruz. Daha sonrada sarımsaklı yoğurt ve tereyağı ile servis yapıyoruz”

Buharda Ahıska Mantısını porsiyonu 15 TL. den burada yiyebilirisiniz. Kesinlikle tavsiye ediyorum.



Özellikle hafta sonları büyük ilgi görüyor!

Mekan hafta sonları oldukça yoğun. Hafta içleri de düğün, nişan doğum günü, bayanların özel günlerini yaptıkları organizasyonlara ev sahipliği yapıyor. Otopark sorunu yok. Ana yoldan uzak olması, güvenli ve doğal ortamda çocuklar için oldukça ideal. Siz yemeğinizi yerken çocuklarınız doğanın keyfini çıkarabilir. Bu arada çiftlikte üç de at bulunuyor. Dileyen ve isteyen misafirler yemeklerini yedikten sonra ata da binme şansına sahipler. Ata binmek isteyenler için 15 dakikalık tur olarak 15 TL.bir ücret ödemek zorundasınız.



BİZİM SAKLIBAHÇE ÇİFTLİĞİ
Bahtılı Mah. 3466Sok. No:9/1
Konyaaltı/ANTALYA
Tel. 0 533 450 46 86