HALİL ÖNCÜ YAZIYOR,''MÜTAVAZİ BAŞKAN, ''NECATİ TOPALOĞLU''

Göynük şu anda yediden yetmişe herkes tarafından eğitim ile yatıp eğitim ile kalkıyor. Halen bölgede Hayırsever İş adamı Ünal Aysal tarafından yaptırılan ve kendi adını taşıyan 24 derslikli Anadolu Öğretmen Lisesi ile 200 kişinin barınabileceği Göynük Belediyesi tarafından yaptırılan Öğrenci pansiyonu büyük bir gurur ile bugün hizmete geçiyor.  Adını taşıyan okulun yapılmasında maddi manevi büyük katkıları olan ve halen Galatasaray’ın da başkanlığını yapan Ünal Aysal Bey ve Göynük Belediye Başkanı Necati Topaloğlu ile Valimiz Ahmet Altıparmak ,İl ve  İlçe Milli eğitim Müdürlüğümüzün değerli yetkililerini bu eserin Göynük’e kazandırılmasından dolayı kutlamak istiyorum.

Başkan Topaloğlu bu gurur ve mutluluğu yaşıyor..Başkanı öğretmenlik günlerinden beri tanırım. O tam bir eğitim düşkünü. Ayrıca da çok ama çok mütevazi bir kişiliğe da sahip. O beleidye başkanı olsa da hiç değişmeyen kişilik ve yapısı ile Göynük’lilerin “Başkan” dan çok “Hoca” sı.. Toplantı öncesi bizleri okul ve pansiyonda gezdirirken duyduğu gurur ve mutluluğu yüzünden ve gözlerinden okuyorum. Kendisinden rica ediyorum. Okul önünde ya da sınıfta bir resim çektirmek için. Açıkçası onun bu önemli ve büyük projede resmini çekmek için dakikalarca yalvardığımız oluyor. “Beni çekmeyin! Eseri çekin, boş verin!” derken de inanılmaz bir duruş sergiliyor.

Düşünebiliyor musunuz? Yıllarca bu konuda çalışıyorsunuz, mücadele ediyorsunuz ve bu eseri Göynük’e kazandırıyorsunuz. Emeği geçen çok sayıda kişi var. Bu da gerçek ama,  bu konuda Başkanın emeği hiçbir şekilde tartışılmaz. Eğer fotoğraf çekilecek ve bir kare alınacaksa baş köşede bence o olmalı. Ama onu maalesef bin bir zorlukla objektifler önüne getirebiliyorsunuz. Bu da O’nun büyüklüğünü gösteriyor. Bize de bravo başkan demek kalıyor..

2011-2012 Eğitim ve öğretim yılı bugün başlıyor. Tüm öğrenci ve velilerimizin yeni eğitim ve öğretim yıllarını yürekten kutluyorum.