HALİL TUNCER ÖDÜLE DOYMUYOR

TUYED Üyesi turizm fotoğrafçısı Halil Tuncer, Travel Shop Turkey tarafından Kuzey Kıbrıs’ta düzenlenen törenle "Turizme Hizmet" teşekkür plaketi ile ödüllendirildi.

HALİL TUNCER ÖDÜLE DOYMUYOR

Plaketini Travel Shop Turkey Yönetim Kurulu Başkanı Murtaza Kalender’in elinden alan Halil Tuncer,"Hayatımın en anlamlı ödüllerinden birisini aldım. Travel Shop Turkey Yönetim Kurulu Başkanı Murtaza Kalender ve tüm ekibine şükranlarımı sunuyorum. Ülke ülke gezerek Türkiye’yi dünyaya fotoğraflarımla tanıtıyorum. Fotoğraflarımla Türkiye’nin turizmini tanıtmak, benim yaşam şeklimdir. 80 yıllık yaşamımda hala turizm diyorum. Ölene kadar, Türkiye’yi tanıtmak için uğraşacağım" dedi.Halil Tuncer'e turizmle ilgili tüm etkinlikleri çok uzun yıllardır yakından izlediği ve fotoğrafları ile Türkiye’nin turizmine hizmetleri nedeniyle teşekkür plaketi verdiklerini söyleyen Travel Shop Turkey Yönetim Kurulu Başkanı Murtaza Kalender sözlerini  "Türkiye'yi karış karış gezen, çektiği birbirinden güzel karelerle ülkemizin tanıtımına katkıda bulunan Halil Tuncer'i gönülden kutluyor ve meslek yaşamının çok daha uzun ömürlü olmasını diliyorum" şeklinde noktaladı.

Büyükelçiye Göbeklitepe fotoğrafı hediye etti

“Fotoğraflarla Türkiye” adlı son sergisini 3-4 Mayıs tarihleri arasında Norveç’in başkenti Oslo’daki Türk Büyükelçiliği’nde açan Tuncer, sergi sonrası çektiği Göbeklitepe fotoğraflarından birini Türkiye Cumhuriyeti Oslo Büyükelçisi Fazlı Çorman’a hediye etmişti.

Oslo’daki Türk Büyükelçiliği, Türk Hava Yolları ve Oslo Türk Kadınlar Grubu iş birliği düzenlenen sergide bir konuşma yapan büyükelçi Çorman şunu söylemişti: “Halil Tuncer, Tarihi ve doğal güzelliklerini fotoğraflayarak, Türkiye’nin büyüleyici görüntüleriyle bizlere Türkiye’yi taşıdı. Türkiye’nin görsel güzellikleri izleyenlere bu bölgeleri seyahat etmelerini arzu ettiriyor. Bu Türkiye adına önemli bir tanıtım çalışmasıdır.”