HAVAALANINDA EN ÇOK KUYRUKLAR CAN SIKIYOR

1200’ü aşkın seyahatseverin katıldığı uluslararası anket sonuçları,  yolcuları en çok rahatsız eden davranışın, check-in ve uçuş kapılarındaki kuyruklarda araya girilmesi olduğunu ortaya koyuyor. Katılımcıların %17’si yayılarak birden fazla koltuk kaplayanlardan rahatsız olurken, %12’si ise güvenlik kontrolü sırasında bir türlü hazırlanamayanlardan hoşlanmıyor.
 
Havaalanları duty-free mağazaları ve kafeleriyle uçuş öncesinde keyifli bir deneyim sunsa da kimi zaman yaşanan rötarlar ve oluşan uzun kuyruklar yolcularda stres yaratabiliyor. Dünyada bini aşkın havayolunun milyonlarca noktasını tarayarak en hesaplı uçak bileti alternatiflerini karşılaştırmalı olarak sunan Skyscanner, havaalanında yolcuları rahatsız eden davranışları araştırdı.
Seyahatseverlere göre uçuş kapılarında ve check- in kuyruklarında araya kaynamak, %41 oy ile en rahatsız edici davranışların başında geliyor. Yayılarak birden fazla koltuk kaplamanın %17, bagaj alım sırasında başkalarına yer açmamanın ise %11 oy alması, yolcuların bencil davranışlardan rahatsız olduğunu gösteriyor.

Güvenlik kontrolü için kuyrukta beklerken hazırlanmayıp, ancak kendisine sıra geldiğinde bavulundaki dizüstü bilgisayar ve sıvıları çıkararak zaman kaybettirmek ise yolcuları en rahatsız eden üçüncü davranış olarak dikkat çekiyor.

Seyahetseverleri rahatsız eden diğer davranışlar ise, %8 ile uçağa binmeden önce sarhoş olmak, %7 ile check-in esnasında ağırlık sınırına takılıp bavulunu baştan yerleştirmek ve % 5 ile tekerlekli bavulla diğer yolcuların ayağının üstünden geçmek olarak sıralanıyor. Seyahetseverlerin sadece %1’i çocuklarını bavullarının üstüne oturtup taşıyanların ayağa dolanmasından rahatsız.
 
 Havaalanında En Rahatsız Edici Davranışlar

 1. Check-in veya uçuş kapısı kuyruklarında araya kaynamak          % 41
2.  Yayılarak gereğinden fazla koltuk kaplamak                                % 17
3.  Güvenlik kontrolü için çok uzun sürede hazırlanmak                     % 12
4.  Bavul alımında başkalarına yer açmamak                                     % 11
5. Daha uçağa binmeden sarhoş olmak                                             % 8
6. Bavulun ağırlığına dikkat etmeyip check-in esnasında ağırlık sınırı yüzünden eşyaları tekrar düzelterek vakit kaybetmek %7  7. Tekerlekli bavulla başkalarının ayağının üzerinden geçmek veya takılmalarına sebep olmak  %5                 
8. Çocuğunu bavulun üstünde taşıyarak başkalarının ayağına dolanmak  %1