HAYALİNİ GERÇEKLEŞTİRDİ, DÜNYADA BİR İLK OLDU

Luxury B2B MICE Workshop ve Konferans etkinliği büyük ilgi çekti

HAYALİNİ GERÇEKLEŞTİRDİ, DÜNYADA BİR İLK OLDU

Luxury B2B MICE Workshop ve Konferans etkinliği, yurtdışından gelen 14 üst düzey STK yetkilisinin ve Türkiye’den 6 farklı lider konuşmacının katılımıyla açılış yaptı.

Açılışta, İstanbul Kültür ve Turizm Müdürü Dr Coşkun Yılmaz, USTOA Başkanı Terry Dale, Kırgızistan Büyükelçisi Kubanychbek Omuraliev , Avcılar Belediye Başkanı Turan Hancerli, ISTTA Başkanı Yalçın Aydın ve TravelShop Turkey Genel Müdürü Murtaza Kalender konuşmacı oldular.

Organizasyonu gerçekleştiren Murtaza Kalender, konuşmasında, İstanbul’da bir hayalin gerçekleştirilmiş olmasından ötürü çok mutlu olduğunu. Kalender “  Evet, bu tür bir organizasyon, bu dönemde bir hayaldi ki sektör olarak kenetlenerek bu hayali de gerçekleştirdik. Ben, burada, Kültür ve Turizm Bakanlığımıza, Türkiye Tanıtım ve Geliştirme Ajansına, Türk Havayollarına, İstanbul Turizm Derneğine, okyanus ötesinden konuşmacı olarak gelen tüm misafirlerimize, 200’den fazla yurtdışından bu etkinlik için gelen Tur Operatörlerine şükranlarımı sunarım.Ayrıca, bu etkinlik için ayrılan masa ve stantları alarak bize destek olan tüm katılımcılarımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.

2023 yılı hedefi olan 70 milyon turist 70 milyar dolar gelir!

Dünyada ilk defa bu kadar üst düzey konuşmacının Türkiye’ye geldiğini  ve bunu da İstanbul’da hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını da dile getiren Murtaza Kalender “  Ülke olarak ve camia olarak bunun keyfini sürmeliyiz. 2020 yılındaki Turizm ticari kayıplarımızı bu tip çalışmalarımızla daha da hızlı bir şekilde telafi edeceğimize inanıyorum. Bu etkinlikle birlikte kendimize yeni bir misyon edinerek, ülkemizin 81 ilde 12 ayda Turizm destinasyonu olma yolunda efor sarf edeceğimizin bilinmesini isterim.  Bakanlığımızın 2023 yılı hedefi olan 70 milyon turist 70 milyar dolar gelir hedefini tüm sektör paydaşlarıyla yan yana gelerek başaracağımıza inanıyorum. Türk Turizm Tanıtma ve Kalkınma Ajansı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türk Hava Yolları, Accor Grubu, Pullman Otel, İstanbul Turizm Derneği, Acun Ses ve Görüntü Ekipmanları Sistemleri ve sayamadığım tüm kıymetli insanların hepsine çok teşekkür ederim.”  şeklinde sözlerini sonlandırdı.

Gurur duyduk!

ISTTA Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Aydın ise,  bu kadar güzel bir global etkinliğin İstanbul’da gerçekleşmesinden ötürü duydukları memnuniyeti belirterek,İstanbul Turizm Derneği olarak bu etkinliğin bir parçası olmaktan gurur duyduklarını dile getirdi. Aydın, Ülkemizin bu tür üst düzey tanıtımlara ihtiyacı olduğunu, nitelikli turist getirmek için dünyada otorite sahibi konuşmacıların ülkemizde ağırlanmasının gerektiğini ifade etti ve İstanbul Turizm Derneği olarak bu tip çalışmalara her zaman destek vereceklerini söyledi.

Etkinlik için Konuşmacı olarak gelen bir çok üst düzey konuşmacıda açılışa eşlik ettiler:

Bob Duglin    Vice President at American Society of Travel Advisors (ASTA)
Roberta Garibaldi     President of the Italian Food and Wine Tourism Association, WFTA Board Member
Riaz Munshi    President of Outbound Tour Operators Association of India (OTOAI)
Muhammad Tariq Siraj    Chairman at Travel Agents Association of Pakistan
Rufet Hajiyev     President of Association of Travel Agencies of Azerbaijan
Ruslan Guliyev     President of Azerbaijan Health and Thermal Tourism Support Association
María Gómez Saenz    President at EMA (Event Managers Association Spain)
Saurabh Tuteja    General Secretary at Enterprising Travel Agents Association
Damjan Pintar    Slovenian Champer of Mountain Resorts
Sven Bossu    AICP CEO The International Association of Convention Centres
Karl Ziegler    Strategic Planner at WTO (Worl Tour Operator) Network