HEDEF, 5 YILDA 20 OTEL İLE 100 MİLYON EURO YATIRIM

Uluslararası Otel Zinciri Barceló Hotel Group’tan Yatırım Atağı

 HEDEF, 5 YILDA 20 OTEL İLE 100 MİLYON EURO YATIRIM

Barceló Hotel Group Türkiye Genel Müdürü Hasan Ekmen, Barceló Hotel Group’un önümüzdeki 5 yıl içerisinde Türkiye’ye 20 otel ile 100 milyon Euro’luk yatırım yapmayı planladığını ifade ederek, yeni açılan Barceló Istanbul Hotel’e ise şu ana kadar toplam 7 Milyon Euro’luk bir yatırımın gerçekleştiğini belirtti. 5 ay gibi kısa bir sürede 116 farklı ülkeden gelen misafirlerini ağırladıklarını kaydeden Ekmen, Barceló Istanbul Hotel’i bölgenin en çok tercih edilen oteli konumuna taşımak için çalıştıklarını söyledi. 

Dünyanın ve İspanya’nın önde gelen turizm gruplarından biri olan ve 25 ülkede 251 oteliyle hizmet veren Barceló Hotel Group, Türkiye’deki yatırımlarına devam ediyor. İstanbul’un en merkezi noktası olan Taksim’de açılan 5 yıldızlı Barceló Istanbul Hotel’in resmi açılışı gerçekleştirildi. Açılışta konuşan Barceló Hotel Group Türkiye Genel Müdürü Hasan Ekmen, İstanbul’un en çok bilinen ve tercih edilen oteli konumuna gelmeyi hedeflediklerini belirterek, grubun Türkiye’deki yeni yatırımı ve gelecek dönemdeki yatırım planları hakkında bilgiler verdi.

Barceló Hotel Group’un kurulduğu günden bu yana dünyanın farklı bölgelerinde yaptığı yatırımlar sayesinde İspanya'nın 2., dünyanın ise 29. büyük otel zinciri haline geldiğini aktaran Ekmen, “Türkiye pazarı 20 yıldır içinde olduğumuz ve yakından tanıdığımız bir pazar. Grup olarak aldığımız yeni yatırım kararı ile Barceló Istanbul’un işletmesini 25 yıllığına üstlendik ve Aralık 2018’de kapılarımızı misafirlerimize açtık. Böylelikle Occidental the Public ve Occidental Pera İstanbul’dan sonra Türkiye’deki 3. otel yatırımımızı yapmış olmaktan büyük gurur duyuyoruz. Önümüzdeki dönemde hem bunların sayısını artırmak hem de Royal Hideaway ve Allegro Hotels markalarımızla yeni yatırımlar yapmayı hedefliyoruz” dedi.

20 YILDA 60 MİLYON EURO DOĞRUDAN YATIRIM YAPILDI

Barceló Hotel Group’un yurtdışından Türkiye’ye doğrudan yatırım yapan tek büyük otel zinciri olduğunun altını çizen Ekmen, Türkiye pazarındaki yatırımları hakkında şunları söyledi;
“Turizm sektöründeki 87 yıllık deneyimimiz doğrultusunda dünyanın farklı bölgelerinde yatırım yapmış ve yapmaya devam eden uluslararası bir zincir oteller grubuyuz. Türkiye’deki 20 yıllık varlığımız süresince işletmesini sürdürdüğümüz otellere toplam 60 milyon Euro’luk bir yatırım gerçekleştirdik. Bu noktada Türkiye pazarını, gelişmeye açık ve yeni yatırımların yapılmasına uygun bir bölge olarak görüyoruz. Barceló Istanbul özelinde şu ana kadar yapılan toplam yatırım miktarı 7 Milyon Euro’ya ulaştı. Grup olarak Türkiye’ye çok inanıyor ve güveniyoruz. Bu doğrultuda önümüzdeki 5 yıl içerisinde 20 otele ulaşmayı ve yaklaşık 100 milyon Euro’luk bir yatırım gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Yatırım yapmayı planladığımız şehirler ve bölgeler arasında başta İstanbul, Akdeniz bölgesinde Antalya, sonra Kapadokya, İzmir ve Ankara yer alıyor.  Şu anda üzerinde çalıştığımız ciddi projelerimiz mevcut. Bunların dışında ise yeni proje arayışlarımız devam ediyor.”

YÜZDE 80 DOLULUKLA 5 AYDA 116 FARKLI ÜLKE

Barceló Hotel Group Türkiye Genel Müdürü Hasan Ekmen, uluslararası standartlardaki servis yaklaşımı ve iş dünyasına özel yenilikçi uygulamalarıyla gerek iş gerek tatil amaçlı seyahat eden misafirlerine keyifli ve konforlu bir konaklama deneyimi sunmayı hedeflediklerini ifade etti. Barceló Istanbul Hotel’in şehrin en gözde ve merkezi bölgelerinden biri olan Taksim’de yer aldığını belirten Ekmen, “Taksim bölgesi yenilenen yüzüyle her ülkeden turistin tercih ettiği bir bölge haline geldi. Hedefimiz Barceló Istanbul’u, İstanbul’un en çok bilinen ve tercih edilen oteli konumuna getirmek. Bu otel, grubun Türkiye’deki iş hedeflerinin de temelini oluşturuyor. Özellikle Avrupalı ve Batılı turistleri bu bölgeye çekmek istiyoruz ki başta İspanya olmak üzere Orta-Güney Amerika ve Avrupa’daki birçok ülkedeki yüksek bilinirliğimizin destinasyona artı bir güven sağlayacağı, dolayısıyla bölgedeki turist sayısı ve çeşitliliğini artıracağı kanısındayız. Beş ay gibi kısa bir sürede toplam 116 farklı ülkeden misafir ağırladık. Şu anda otelimizin doluluk oranı yüzde 80’e ulaştı. Bu açıdan Taksim’in cazibe merkezi haline gelmesinde de önemli görevler üstleniyoruz. Aldığımız bu sonuçların da hedeflediğimiz başarıyı ortaya koyduğuna inanıyoruz” şeklinde konuştu. 

“NİTELİKLİ TURİSTE ODAKLANIYORUZ”

Türkiye’de yaşanan ekonomik daralmanın aşılmasında turizm sektörünün oldukça etkili olacağını düşündüğünü dile getiren Ekmen, “Kültür ve Turizm Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy’un da belirttiği üzere, 2019 yılında turist sayısında yüzde 15’lik bir artış bekleniyor. Özellikle yazlık bölgelerde bu oranının daha yüksek olacağını öngörüyorum. Turist sayılarındaki artışa paralel olarak turizm gelirlerinin de yükseleceğini söyleyebiliriz. Biz de yabancı bir grup olarak Türkiye turizmindeki bu ivmeye katkı sağlamak adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

ÖZEL TÜRK HAMAMI AYRICALIĞI

Otel hakkında bilgiler veren Ekmen, sözlerini şöyle sürdürdü; “Otelimizde 273 oda ve suite bulunuyor. Junior suite ve deluxe odalarımızda ise özel Türk hamamı ayrıcalığı sunuyoruz. Chadir Restaurant’ın yanı sıra Sports ve Tapas Restaurant’ımız, B-Heaven Sky Bistro Bar ve iki adet jakuzinin yer aldığı geniş bir güneşlenme alanı ve 1500 metrekarelik Wellness ve Fitness Merkezi’mizle misafirlerimize kusursuz bir konaklama için ihtiyaç duyduğu her şeyi sunuyoruz. Toplantı ve etkinlik için gerekli tüm donanıma sahip otelimizde, 600 kişi kapasiteli 8 çok amaçlı salonumuz yer alıyor.”