HER ŞEY DAHİL SİSTEMİ KALKMAYACAK, SADECE SUNUM ŞEKİLLERİMİZ DEĞİŞECEK!

Halil ÖNCÜ (KEMER) - Dünyayı kasıp kavuran Covid-19 salgını nedeniyle sıkıntılı bir dönem geçiren turizmde normalleşme adımları atılmaya başlandı.

HER ŞEY DAHİL SİSTEMİ KALKMAYACAK, SADECE SUNUM ŞEKİLLERİMİZ DEĞİŞECEK!

Turizm sektöründe pandemi sonrası yeni dönem hazırlıkları hızlandırılırken, birçok otel yeni döneme hazır. Haziran başı itibarı ile çok sayıda otelin kapılarını açması beklenirken otellerde koronavirüse yönelik tedbirlerde dikkat çekiyor.

Otellerde, havuzdan restorana, odalardan eğlence mekanlarına kadar tüm alanların koronavirüse yönelik tedbirlerle yeniden düzenlendiği görülüyor.Antalya’nın Kemer İlçesi Tekirova Mahallesinde yer alan Club Hotel Phaselis Rose’a  konuk Olduk. Oteldeki pandemi sonrası yeni dönem hazırlıklarını tamamladıklarını dile getiren Genel Müdür Şinasi Gürocak “ Tesisimiz açılış için hazır. Turizm Bakanlığı’nın açıklamış olduğu sertifikasyon içeriğine göre çalışmalarımızı tamamladık. Zaten onların birçoğu bizim yapığımız işlemlerdi. Bunlara ilaveten genelge ilavesi ile birlikte bunların hepsini hazırladık. Tesisimiz hazır. Misafirlerimizin gelmesini bekliyoruz” dedi.

Şinasi Gürocak, Check-in işlemlerinden restorana, odalardan sahile uzanan bölümlerde nelerin değişeceği ve nasıl bir tatil yaşanacağını anlattı. COVİD-19 sonrası Herşey dahil sisteminin geleceği ile ilgili sorduğumuz soruya da cevap veren Genel Müdür Şinasi Gürocak, sistemin daha da güçleneceği inancında olduğunu söylüyor.

“Covid-19 başladığı günden bu yana bu konuda çok çeşitli konuşmalar oldu. İşte her şey dahil sistemi kalkıyor mu? Her şey dahil sitemi kalkacak mı? Diye. Böyle birşey yok. Biz bugün burada Antalya’da bu kadar misafir ağırlıyorsak, bölgemize 16 Milyon turist geliyorsa, bu sayının büyük bir çoğunluğu her şey dahil konseptinin olmasından dolayı tercih ediyor. Herşey Dahil Sistemi Kalkmayacak. Sadece sunum şekillerimiz değişecek. Ana restoranda  büfeden misafirler yemeklerini kendi almayacak, orada görevli personel olacak ve yemekleri o verecek. Zaman zaman Outletlerde, Barlarda, kahve makineleri, çay makineleri veya meşrubat makineleri misafirler kendileri alıyordu. Bunları da tekrar barların içine alarak misafirin kendisi kendisi değil oradaki görevli personel verecek. Ama her şey dahil sistemi kalkıyor diye böyle bir şey söz konusu değil .Eğer her şey dahil sistemini biz kaldırıyoruz desek inanın buraları tercih eden insanların sayısı azalır. Bu konsepti biz çok iyi yapıyoruz. Çok iyi yönetiyoruz. Çok iyi hizmet veriyoruz. Misafir bizden memnun. Bizde misafirden memnunuz. Sunum şeklimizi değiştirerek her şey dahil sitemini devam ettireceğiz”