HİKMET ATİLLA:HERKESİ DİDİM’E FARK YAŞAMAYA BEKLİYORUZ!


Didim Ticaret Odası Meclis Üyesi ve aynı zamanda Raffinesse Travel'in sahibi deneyimli Turizmci Hikmet Atilla, Turizm yazarı Halil Öncü'ye konuştu. İZLEYİN!...

Hikmet Atilla uzun süredir Yunan adalarına seferler düzenleme konusunda çalışmalar yaptıklarını ifade ederken, “ Bu sene Yunan konsolosluğu tarafından Didim’de mobil bir vize ofisi kuruldu. İnsanlar artık İzmir’e gerek duymadan işlemlerini Didim’den yapabiliyorlar. Didim turizmi çok eskiye dayanıyor. Burada kitlesel turizm 1980’li yılların ortalarında başladı. Buna rağmen bakirliğini hala korumaktadır. Çok fazla büyük tesislerimi yoktur. Ona yakın dört ve beş yıldızlı tesislerimiz vardır, gerisi ufak tesislerdir. 1980’li yıllardan günümüze gelen gelişmeler içerisinde eksikliklerimiz de oldu. Bu arada kendimizi pek geliştirmedik. Bunu zaman zaman artı olarak da değerlendiriyoruz. Bunun sebebi de turizm her zaman çeşitlilik yaratabiliyor. Ve bu çeşitliliği de Didim’de yakalayabileceğimize inanıyorum” diye konuştu.



Didim’e gelen turist her şeyi yapabilecek alternatifi bulabilmekte!

Didim’de turizmin özüne hitap edebilecek her şey var olduğuna da dikkat çeken Hikmet Atilla, “  Kitle turizmine hitap edebilecek boyutta Deniz-Kum ve Güneş turizmi var. Tarih turizmimiz var. Spor turizmimiz var. Milli parkalarımızda Kuş Gözetleme yerleri mevcut ve meraklılar buraya gelmekte. Dolayısı ile Didim’e gelen turist her şeyi yapabilecek alternatifi bulabilmekte. Burada düzenlediğimiz tüm turlara katılabilirler. En önemlisi de antik dönemden kalma Apollon tapınağımız ve Milet antik kentimiz var. Apollon Tapınağı dünyanı ikinci büyük Apollon Tapınağı olup Türkiye’nin de en büyük Apollo tapınağıdır. Milet antik kentimiz ise ilk felsefecilerin yetişmiş olduğu bir kenttir. O dönemde bir Milet Okulu vardır ve bu okul ekol olmuştur. Milet okulundan mezun kişiler felsefecilerdir. Felsefenin Anadolu’da başlangıç noktası da Milet Antik kentidir”

Didim Ticaret Odası Meclis Üyesi ve aynı zamanda Raffinesse Travel'in sahibi deneyimli Turizmci Hikmet Atilla Didim’in denizinin çok temiz olduğunu ve 13 Mavi bayraklı plajının bulunduğunu da idae etti. Didim’in denizinin hemen derinleşmediğini de belirten Atilla bu özelliği ile . Yüzme bilmeyen, yeni öğrenen çocuklar için de Didim denizinin paha biçilmez olduğunu söyledi. 



Zeyitnyağı Fabrikaları ile turizmde alternatif oluşturuyoruz!

Son dönem bölgede çoğalan Zeytinyağı Fabrikaları ile turizmde çeşitlilik yaratmak istediklerini ve bunda da başarılı olduklarını belirten Atilla, “ Turizmde çeşitlilik dediğimizde , Didim’de son zamanlarda zeytinyağı fabrikaları da fazlalaşmaya başladı. Bölgemizde bir milyon 300 bin zeytin ağacımız var. Bu konuyu da alternatif turizmin bir parçası olarak turizm ile bütünleştirmek istiyoruz. Yerel Yönetimimiz olan Belediyemizin de bu konuda çalışmaları var.  Bilhassa son dönemlerde Belediye Başkanımız ile yurt dışı seyahatlerimiz oldu. Yurt dışındaki Türk ve yabancı basını, STK’ları ziyaret ettik. Belediye Başkanımız yurt dışındaki Türk Kökenli seyahat acentelerine ve Didim’de adresini tespit etiğimiz insanlara bir davet yazsısı yazarak onları Didim’e davet etti ve aldığımız son haberlere göre de birçoğundan olumlu cevaplar aldık” diye konuştu.