HİLTON İSTANBUL YENİ ÜST DÜZEY YÖNETİM KADROSUNU AÇIKLADI

HİLTON İSTANBUL YENİ ÜST DÜZEY YÖNETİM KADROSUNU AÇIKLADI
Ekipte, Hilton Worldwide’dan gelen profesyonellere ek olarak, Türkiye pazarının en deneyimli isimleri de yer alıyor. Atanan yedi isim; Aykut Korkmaz, Barış Agaçbüken, Murat Kaplan, Vuslat Sivri, Doris Van Der Geeten, Yannis Manikis ve Tevfik Umurhan’dan oluşuyor.

Otel müdürü olarak atanan Aykut Korkmaz yedi yıldır görev yaptığı Londra’dan, konferans hizmetleri müdürü olarak atanan Barış Ağaçbüken ise son iki yılını geçirdiği Washington’dan Türkiye’ye döndü.
İstanbul’a gelmeden önce Hilton London Heathrow Airport otel müdürlüğü görevini yürüten Korkmaz kariyerine 2002-2003 yıllarında operasyon direktörü olduğu Hilton Konya’da başladı. Korkmaz, bu görevinin ardından önce Hilton Sharm Waterfalls Resort operasyon direktörlüğü görevi için Mısır’a, sonrasında ise Hilton London Tower Bridge açılışı için Londra’ya geçti.

Barış Ağaçbüken de Omni Shoreham Hotel’de iki yıl boyunca konferans hizmetleri müdürlüğü hizmetini yürüttüğü Washington’dan İstanbul’a dönüş yapıyor. Bu atama, aynı zamanda 2009-2011 yılları arasında Washington Hilton’da kıdemli etkinlik müdürü ve bundan önce de iki yıl boyunca Virginia’daki Hilton McLean Tysons Corner’da etkinlik müdürü olarak görev yapan Ağaçbüken için Hilton Worldwide’a dönüş anlamını da taşıyor. Ağaçbüken, yeni görevinde iki balo salonu, 30’dan fazla toplantı salonu, 829 odası ve en büyüğü 500 metrekare olan 85 süitiyle İstanbul’un en büyük konferans merkezi olan Hilton İstanbul Bomonti Otel ve Konferans Merkezi’nin konferans etkinliklerine liderlik edecek.

Konaklama sektöründe 15 yıllık deneyime sahip ve son olarak Wyndham İstanbul Kalamış Marina’da benzer bir görev üstlenmiş olan Murat Kaplan, ekibe yiyecek ve içecek müdürü olarak katılıyor. Kaplan, Wyndham Marina’dan önce de Bakü’deki Hyatt Hotels’de yiyecek ve içecek operasyonlarından sorumluydu. Kaplan’ın çalışma arkadaşlarından biri de Hilton Atina’nın ödüllü şefi olarak geçirdiği altı yılın ardından ekibe katılacak olan Şef Yannis Manikis olacak. Kanada asıllı bir Avrupalı olan Yannis, doğu tatlarıyla yaratıcı menüler geliştirme konusunda uzman. Restoran işletmecisi bir aileden gelen Yannis, kariyerine Michelin Yıldızlı L’Auberge’de başladı. Montreal’deki Riverside Culinary Institute’da aldığı eğitimin ardından, CAA’dan Beş Elmas Ödülü sahibi bir Relais & Châteaux üyesi olan Toqué dahil olmak üzere Montreal’in en seçkin restoranlarında görev yaptı.
Otel’in insan kaynakları ise daha önce Divan İstanbul ve Divan İstanbul City insan kaynakları direktörlüğü görevini yürütmüş olan Vuslat Sivri’nin yönetimine emanet. Sivri’nin İstanbul’daki 12 yıllık deneyimi, Pera Palace’da üstlendiği insan kaynakları görevlerini ve Four Seasons Otel’de geçirdiği dört yılı da içeriyor.

Daha önce Hilton Worldwide’ın Conrad İstanbul, Hilton İstanbul ve Hilton ParkSA İstanbul’dan sorumlu yardımcı satış direktörü olarak görev yapan Tevfik Umurhan, satış direktörlüğü görevini üstlenecek. Altı yıldır İstanbul’da Hilton Worldwide için çalışan Umurhan ondan önce de altı yıl boyunca Türkiye’deki farklı otellerde satışla ilgili görevlerde bulundu.
Son olarak da, 2011 Aralık ayından beri Hilton Warsaw Hotel and Convention Centre’da ve ondan önce de dört yıl boyunca Hilton Amsterdam’da görev yapmış olan Doris Van Der Geeten, ekibe iş geliştirme direktörü olarak katılıyor. Doris, otel kariyerine Temmuz 2001’de Moskova’da bulunan Baltschug Kempinski’de stajyer olarak başlamıştı.
Genel Müdür Remco Norden, konuyla ilgili olarak, “Türkiye’deki konferans ve otel tesisleri için örnek olacak yeni otelimizde böylesine güçlü bir yönetim ekibine sahip olduğumuz için çok mutluyum. Hem yerel yetenekler hem de Hilton Worldwide’dan gelenler arasından en iyi adayları seçtik ve ekip üyelerimizin kariyerlerini geliştirmeye ve ilerletmeye kararlıyız” ifadesini kullandı. Bu yıl, aynı zamanda Remco Norden’in Hilton Worldwide dahilindeki çeşitli yönetim pozisyonlarındaki 20’inci yılı olma özelliğini taşıyor.

Hilton Istanbul Bomonti Hotel & Conference Center, oda sayısı ve etkinlik alanı açısından İstanbul’un en büyük oteli olacak ve eski Bomonti Bira Fabrikası’nın yerine kurulan yeni turistik merkezin bir parçası olarak şehrin en işlek noktalarından birinde yer alacak. Bu tarihi miras alanı, ziyaretçilere eğlence, yemek ve perakende alışveriş tesislerine ek olarak bir müze ve sanat merkeziyle hizmet verecek. Otel dahilinde ayrıca 14 terapi odası, 1400 metrekarelik spor salonu ile kapalı/açık havuz ve havuz barın bulunduğu eforea: Hilton’da spa da yer alacak. Tüm bunlara ek olarak, otelin 34’üncü katında 360 derecelik Boğaz ve şehir manzarası sunan bir executive lounge, barlar ve restoranlar bulunacak.