HOTED'DEN RESMİ 'MERHABA'

Yoğun bir katılımla gerçekleştirilen tanıtım kokteyline HOTED kurucu üyeleri ve Temizel Çamaşır Yıkama Fabrikası yönetimi, Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Yönetim Kurulu Üyesi ve Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili, Altın Kepçe Aşçılar Derneği Başkanı Mustafa Nail Özden ve yönetim kurulu üyeleri, Kent Konseyi Başkanı Nurhan Özcan, Satın Alma Derneği Başkanı Murat Arıncı, Meziyet Köseoğlu Eğitim Merkezi (Çıraklık Eğitim) Müdürü Levent Aysal, Ümit Altay turizm Okulu Müdürü ve öğretmenleri, kat hizmetleri camiasının yönetici kadroları ve sektörde faaliyet gösteren otel ekipmanları ve endüstriyel firmalarının sahipleri ve temsilcileri tam kadro katıldı.


HOTED ve Temizel yönetiminin konukları kapıda karşılamasıyla başlayan kokteylde HOTED’in kurucusu, onursal başkanı ve baş danışmanı Hakan Halit Yeni, HOTED Başkanı Burhan Sili, HOTED Geçici Yönetim Kurulu Başkanı Sema Yörütür, birer konuşma yaptılar.


“BEN BİR ANNEYİM”

Sema Yörütür, gecenin açılışında kısa bir konuşma yaparak, “Ben bir anneyim. Tabiri caizse yepyeni pırıl pırıl bir çocuğumuz doğdu. Hep birlikte el ele verip, bu çocuğu birlikte büyüteceğiz. Desteğini esirgemeyen ve davetimize icabet eden siz saygı değer dostlarımıza ve mesleğimizin değerli mensuplarına teşekkürü bir borç biliriz” dedi.

YENİ: HOTED ALANYA ÇIKIŞLI BİR MARKA OLACAK VE YALNIZ ALANYA’DA DEĞİL ULUSLARARASI ARENADA YERİNİ ALACAK

HOTED’in kurucusu, onursal başkanı ve baş danışmanı Hakan Halit Yeni, davetlilere, bugüne kadar yaptıklarını ve HOTED’in bundan sonraki hedeflerini anlattı. Yeni, “ ‘2006 yılında değişmeyen tek şey değişimdir’ sloganıyla değerli meslektaşlarımızla çıktığımız bu yolda, bugüne kadar başlatmış olduğumuz tüm faaliyetlerimize ara vermeden devam edeceğiz. Uluslararası Antalya ANFAŞ Fuarı’ndaki Housekeeping Olimpiyatları, mesleğimizle alakalı şehir dışı fabrika eğitim gezileri, Kat Hizmetleri İş İstihdamı Projesi, kat şefliği kursları gibi tüm faaliyetlerimize yeni projeler ekleyerek devam edeceğiz. Ayrıca bugüne kadar gerçekleştirmiş olduğumuz, her biri ayrı başlık altında 115 eğitim seminerimize, yeni konular ekleyerek devam edilecek. HOTED yalnız Alanya ile sınırlı bir kuruluş olmayacak, ülkemizin her yerindeki tüm meslektaşlarımızla, yeni açılan ve açılacak olan housekeeping derneklerimizle, birlik ve beraberlik içerisinde hareket edip, federasyon dahil, housekeeping mesleğini ilgilendiren her türlü çalışmanın içerisinde bulunarak uluslararası arenada yerini alacağına hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Hızımızı hiç kesmeden 21-22-23-24 Ocak 2015 tarihinde uluslararası Antalya ANFAŞ Otel Ekipmanları Fuarı’nda değerli iş ortağımız Tolkar firmasının katkılarıyla HOTED Alanya Uluslararası 3. Housekeeping olimpiyatları’yla yolumuza devam edeceğiz. Biz, dostlarımızın destek ve katkılarıyla varız ve onların destekleriyle mesleğimizin yarınları için ve daha bilinçli bir turizm için çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.


“YERİNDE TANITIM YURT DIŞI TANITIMINDAN DAHA ETKİLİ”

Gecede konuşma yapan TÜROFED Yönetim Kurulu Üyesi ve ALTİD Başkanı Burhan Sili de şunları kaydetti: 1950’li yıllarda dünya üzerinde 25 milyon insan seyahat ediyordu. 2014’te bu rakam bir milyar yüz milyona çıkmış durumda. Türkiye’nin turizm gelişimi 90’lı yıllarda başlıyor. 90’ların sonuna doğru Türkiye’de 2014 itibariyle 35 milyon rakamını aşmış durumdayız. Bu rakamlar ülkemizin turizm alanında çok önemli aşama kaydettiğini gösteriyor. Bugün Alanya olarak Antalya’ya gelen 12 milyon turistin 4 milyonunu ağırlıyoruz. Şunu çok iyi biliyoruz ki turizm emek yoğun bir sektör. 54 sektörle olan ilişkisiyle ekonomik anlamda cesamet yaratıyor. Bu sektörde insanla insana hizmet veriyoruz. Dolayısıyla sizler olmadığınız takdirde turizmin bu şekilde gelişmesi mümkün olamaz. Öte yandan en önemli tanıtımın yerinde tanıtım olduğunu da çok iyi biliyoruz. Yani şehrimize ve işletmelerimize gelen insanlarda oluşan olumlu intiba çok önemli. Hatta yerinde tanıtım yurt dışında yapılan tanıtımdan çok daha etkili. Bölgemizden memnun olarak ayrılan misafirler sonraki gelişlerinde beraberinde çok daha fazla misafirle birlikte geliyorlar. Bu anlamda hepimize çok ciddi görevler düşüyor. Yani HOTED gibi sivil toplum kuruluşlarına çok önemli görevler düşüyor. Başta Hakan Bey ve Sema Hanım olmak üzere bu noktada elini taşın altına koyan herkese teşekkürlerimi iletiyorum. HOTED’in Alanya’ya ve ülke turizmine hayırlı olmasını diliyorum. ALTİD olarak elimizden gelen desteği vereceğimize söz veriyorum"dedi.