HOTED’DE DEĞİŞİM RÜZGÂRLARI ESTİ

Açılış konuşmasını dernek başkanı Sema Yörütür yaptı. Yapılan yoklama neticesinde çoğunluğun sağlanmasıyla birlikte, divan başkanlığına Onursal başkan ve başdanışman Hakan Halit Yeni katip üyeliklerine Emine Özden ve Fatma Çördük İçke’nin seçilmesiyle birlikte, divan başkanı üyeleri Atatürk ve Türk Şehitlerinin manevi huzurunda 1 dakikalık saygı duruşuna davet etti. Saygı
duruşuna müteakip Divan Başkanı üyelere teşekkür etti.

Geçici yönetim kurulu başkanı Sema Yörütür tarafından faaliyet ve mali raporlar okundu. Divan başkanı okunan her iki rapor genel kurula sundu. Genel kurulca raporların ibra edilmesiyle birlikte, yeni yönetim ve denetleme Kurulu asıl ve yedek üye seçimlerine geçildi. Divan başkanı önce aday belirlemesi yaptı. Adayların isimlerini mevcut tahtaya yazdırdı. Oylamanın blok liste şeklinde yapılmasına karar verildi. Genel kurul üyelerinin oylarını kullanmasının akabinde divan başkanı söz alan olup, olmadığını sordu:

Sema Yürütür,üyelerin talebi üzerine söz alarak, derneğimize ve mesleğimize büyük katkıları olmuş, üç dönem yönetim kurulu başkanlığı yapmış, kurucu üyemiz onursal başkanımız ve başdanışmanımız Hakan Halit Yeni’nin onursal başkanlık beratının, derneğimizin isim değişikliği nedeniyle yenilenmesini, derneğimiz var olduğu sürece onursal başkanımız ve başdanışmanımız olarak, derneğimizde varlığını ve desteğini sürdürmesini siz divan heyetimizden ve genel kurul üyelerimizden talep ediyoruz’dedi.
Yörütür, derneğimizin akademik bir özelliğinin olmasının altını çizerek, eğitim komitesi, bu komiteye bağlı istişare ve proje kurulu ve iletişim  kurullarının oluşmasını genel kuruldan talep etti. Genel kurulca yapılan müzakere ve oylama sonucu Yörütür’ün talebi oybirliği ile kabul edildi.
Sonuçları divan başkanı açıkladı.
Genel kurul seçim sonuçlarına göre yeni yönetim, denetim, eğitim, istişare ve proje, iletişim kurulları divan başkanı tarafından şu şekilde açıklandı.

HOTED onursal başkanı ve başdanışmanı Hakan Halit Yeni

YÖNETİM KURULU
Yönetim kurulu başkanı Tarık Saylar
Yönetim kurulu 2. başkanı İlknur Çetin
Genel Sekreter Hüsne Faydacı
Muhasip Muzaffer Arı
Veznedar üye Bilal Tugayoğlu
Yönetim kurulu üye Serpil Avşar
Yönetim Kurulu üye Canan Özpolat

DENETLEME KURULU
Kerim Özcan
Sevcan Karataş
Ayşe Aksoy

HOTED AKADEMİ EĞİTİM KOMİTESİ
Sema Yörütür
Cemile Sayar
Emine Özden
Ayşe Akman Duygu

İSTİŞARE VE PROJE KURULU
Fatma Çördük İçke
Huriye Günen
Şengül Türkyılmaz
Derya Özder

İLETİŞİM KOMİTESİ
Mahmut Tosun
Günay Demirer seçilmişlerdir. Divan başkanı yeni seçilen tüm üyelere başarılar diledi.

Genel kurulun sona ermesiyle birlikte divan başkanı Hakan Halit Yeni, Sema Yörütür ve Tarık Saylar’a, genel kurul adına teşekkür edip, çiçek takdim etti.