HOTEL LINKAGE SUMMIT YÜZLERCE OTELCİYİ BİRARAYA GETİRDİ

HOTEL LINKAGE SUMMIT YÜZLERCE OTELCİYİ BİRARAYA GETİRDİ
Hotel Linkage tarafından her sene düzenlenen Hotel LinkageSummit bu sene FairmontQuasar Hotel İstanbul’da yüzlerce otelciyi bir araya getirdi. Seyahat teknolojileri alanında dünyanın önde gelen şirketlerinin kurucuları ve CEO’larında oluşan 20’ye yakın konuşmacının yer aldığı etkinlikte, otelciler seyahat teknolojileri alanındaki en son gelişmeleri takip etme şansı buldular. Açılış konuşmasını İstanbul Şehir Üniversitesi Kuluçka Merkezi Müdürü Mehmet Alpatlı’nın yaptığı etkinlik, tüm gün sürdü.

Hotel Linkage Başkanı Erhan Kaya sunumu sırasında yaptığı anlık anketle tüm katılımcılara şu soruyu sordu: “Online seyahat acentelerine ödediğiniz yıllık komisyon tutarı ne kadardır?” Bu soruya gelen cevaplardan otellerin online seyahat acentelerine yıllık ortalama 400.000 TL üzerinde komisyon ödediği ortaya çıktı. Yine aynı ankette otellerin %70’inin kendi web sitelerinden aldıkları rezervasyon oranlarının %10’un altında kaldığı katılımcılarla paylaşıldı.

Erhan Kaya yaptığı konuşmada, otellerin ödedikleri komisyon maliyetlerini azaltmak için, otellerinin web sitesinden aldıkları rezervasyon oranlarını arttırmaları gerektiğini vurguladı. Hotel Linkage olarak yaptıkları Direct Booking Suite çalışmalarıyla, partner otellerin kendi web sitesinden aldıkları rezervasyonları ortalamada %35’lere çıkardıklarını vurgulayan Erhan Kaya, otellerin kendi web sitelerine gerekli yatırımları yapmaları durumunda web sitelerinden satış yaparak komisyon maliyetlerini düşürebileceklerini söyledi.

Otelcilerin yoğun olarak ilgi gösterdiği etkinlikte, hizmet kalitesinin karlılığa olan etkisi, Trivago gibi yeni nesil karşılaştırma sitelerinin önemi, rakip analizi, revenuemanagement gibi günümüz otelciliğinin en trend konuları ele alındı. Tam gün süren etkinlikte otelciler, networking yapma imkânı da yakaladılar.