HÜKÜMETTEN HİBE DESTEĞİ!

KKTC'den turizme 20 Milyon Lira hibe

HÜKÜMETTEN HİBE DESTEĞİ!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC)’de hükümet koronavirüs salgınından etkilenen turizm sektörüne 20 Milyon TL hibe desteğinde bulunacak.

Açıklanan “Turizm Salgın Destek Programı Projesi” kapsamında ülkede faaliyet gösteren 130 otel ve 141 seyahat acentesine 20 milyon lira hibe desteği verilecek. Bu arada 25 acenteye de 2019 yılı turizm teşvik ödemelerinin kısmi olarak ödenmesi için talimat verildi.

KKTC Başbakanlığı'ndan yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Turizm, yarattığı katma değer, istihdam ve döviz geliri vesilesiyle ekonomiye katkı açısından en önemli sektörlerden birisidir. Her alanda maddi destek yanında KKTC’ne bilgi ve tecrübelerini de aktaran Türkiye Cumhuriyeti, KKTC Turizm

ve Çevre Bakanlığının kurumsal kapasitesinin artırılması yanı sıra turizm altyapısı, teşvikler ve hibelerle sektörün desteklenmesine ve girişimciliğin artırılması yönündeki çalışmalara da değerli katkılarda bulunulmaktadır.

Bu bağlamda, Covid 19 pandemisinden en büyük zararı gören ülkemizdeki Turizm Sektörünün yeniden canlanması için 2020 yılı İktisadi ve Mali İşbirliği Anlaşmasında Lefkoşa Kaynaklı Reel Sektör Projeleri arasındaki “Turizm Salgın Destek Programı Projesi”nden 20 Milyon TL kaynak ayrılmıştır.

130 otele ve 141 acenteye hibe desteği

Ayrılan bu kaynak ile başta küçük oteller olmak üzere 130 otele ve 141 acenteye hibe desteğinde bulunulması ve 25 acenteye de 2019 yılı turizm teşvik ödemelerinin kısmi olarak ödenmesi için gerekli talimatlar verilmiş ve gerekli çalışmalar başlatılmış olup turizm altyapısına da ilgili yıl harcamalarında kullanılmak üzere ilave kaynak ayrılmıştır." Kaynak: Bayrak Radyo Televizyon (BRT)