HÜSEYİN SOFTA ' GÜVENİLİRLİK ÇOK ÖNEMLİ'

Softa, yaptığı açıklamada turizm sezonunu zor geçen bir süreçten sonra açmayı başardık. 2016 yılında yaşamış olduğumuz darbe ve terörle ilgili sıkıntılar, 2016 sezonunun kaybedilmesine sebebiyet verdi. 2017’de bu tür sıkıntıların yaşanmayacağı umutlarıyla sezona başladık ve bu doğrultuda çalışıyoruz. Bizler her ne kadar yoğun çalışsak ta ülkemizin Avrupa’yla olan ilişkileri istenilen seviyeye gelmedikçe bizimde turizmde istenileni yakalamamız mümkün olamayacaktır. Bir çok kişinin ürettiği alternatif turizm çözümleri, ne orta doğu, ne uzak doğu nede diğer destinasyonlar hiçbir zaman Avrupa’nın yerini tutamayacaktır. Bizim iyi kazanan ve bir çok insanı istihdam edebilen, iyi bir turizm ülkesi olabilmemizin yolu Avrupalı turistlerin muhakkak suretle yeniden kazanılmasından geçmektedir.

Şu an için bizler Avrupalı turistlerin görüntüde olan kaybını kabullenmekten başka çaremiz olmadığı için, iç pazara yoğunluk vermekteyiz. Gerek iç pazarla gerekse yurtdışında yaşayan gurbetçilerimizle ve birazda Rus pazarıyla 2017’yi ayakta durmak için yoğun bir çaba sarf ederek geçirmeye çalışıyoruz.

Güvenilirlik Çok Önemli

Biz turizmciler referandumda sonra ülkemizin Avrupa’yla ilişkilerinin düzeltilmesi yönünde daha olumlu adımlar atmasını beklemekteyiz. Bunun yoluda Avrupa’ya güven vermekten geçiyor. Özelikle Avrupa ülkelerinin Türkiye’de güvenlik olmadığı nedeniyle vatandaşlarının ülkemize gitmemelerini telkin etmesi ve hatta bu doğrultuda bazı kuruluşların tatile gidilmemesi konusunda kampanya başlattıklarını biliyoruz. Bunun yanında sigorta şirketleri Türkiye’ye gitmek isteyen tatilcilere seyahat sigortası yapmamaktadır. Referandumda sonra artık bizler gerçek konuları ve turizmi konuşuyor olursak daha iyi kararlar alıp ileriye yönelik daha doğru hamleler yapmış oluruz.

“Bodrumda olmak tatilden önce geliyor”

Bodrum her sene olduğu gibi bu senede devamlı (repeat-cast) müşterisini bekliyor. Yine Bodrum biliyor ki Bodrum müşterisi için “Bodrumda olmak tatilden önce geliyor.” Bu ölçüde iç pazara ciddi anlamda bel bağlayarak turizm tanıtımını bu doğrultuda sürdürmektedir. Bizler Karya Palm Beahc otel olarak sezonumuzu iç pazarla açmış bulunmaktayız. Fakat başta İngiltere, Hollanda, Almanya gibi önemli destinasyonların üzerinde çalışmamız gerekmektedir. Ülkemiz üzerindeki güvenilirlik sorununu bir an önce aşarak hareket edebilirsek, turizmde bir yerlere gelebiliriz. Aksi takdirde sadece günü kurtarmakla kalırız. ( Kaynak: turizmGM )