IAGTO, GOLF TURİZMİNİ GELİŞTİRECEK YOL HARİTASINI AÇIKLADI

IAGTO,  GOLF TURİZMİNİ GELİŞTİRECEK YOL HARİTASINI AÇIKLADI
Golf turizm stratejisi oluşturmada, ülkelerin turizm bakanlıklarıyla diğer kurum ve kuruluşlara büyük sorumluluklar yüklediğine dikkat çeken Watson, “Kamu sektörü kuruluşları eğilimli olmalarına karşın, bazen nakit sıkıntısı yaşandığına tanık oluyoruz. Etkin bir golf turizm stratejisi yaratmaya külfetli veya masraflı bir iş gözüyle bakılmamalı” dedi.

Golf turizmiyle ilgili tüm kurumların oluşturulacak stratejik plana destek vermesi gerektiğine işaret eden Watson, “Konuyla ilgili tüm birimler planın altyapısını oluşturup bir yol haritasının belirlenmesinde birbirine yardımcı olmalı. Aralarında Dominik Cumhuriyeti, Meksika, Portoriko, Fas, Jakarta, Malezya ve Tayland’tan üyelerimizin de yardımlarıyla 10 adımdan oluşan yol haritasının şemasını belirledik. Şemadaki bilgiler IAGTO’nun son 12 yılda dünya genelinde 30'dan fazla ülke ve bölgenin deneyimlerinden yola çıkılarak hazırlandı” diye konuştu.

10 adımlık yol haritası

1-Golf turizmi stratejisini belirleyecek üst kurul gözle görülür sonuçlar elde etmek istiyorsa, hem satış hem de farkındalığı arttıracak bilinci geliştirmeli. Bu iki hedefe eşit ölçüde önem verin.

2-Geliştirilecek golf destinasyonu web sitesinin stratejik amacını belirlerken, bunun tüketici dostu ve yüzünün tüketicilere dönük olması gerektiğini dikkate alın.

3-Tüketici dostu stratejisine uygun web sitesi oluşturmadan tanıtımlara başlamayın.

4-İçerik geliştirirken tanıtıma öncelik verilmeli. İçerik geliştirme temel mesajlar tüm tanıtım kılavuzlarının odak noktasını oluşturmalı. Bu konuda IAGTO’nun geliştirdiği konsepten yararlanın.

5-İçerik geliştirirken, web sitesi içeriği oluştururken veya medya kiti için bülten hazırlarken tüm basını bilgilendirmeye dikkat edin.

6-Etkin bir halkla ilişkiler ve iletişim ortamı yaratmak istiyorsanız sosyal medya ve konuyla ilgili tüm editörleri kapsayan basın gezileri düzenleyin.

7-Reklam ve mesajlarınıza tüketiciyi bilgilendirme, özendirme ve golf destinasyonu web sitenize yönlendirme özelliklerini mutlaka ekleyin.

8-Satış ve pazarlamada bilinçlendirmeyi arttırmak için yerel satış becerilerinle yetinmeyin. Satışları arttırıp doğru bir izleme yapabilmek için uluslararası golf tur operatörleriyle birlikte hareket edin.

9-Golf turizminde tanıtım, pazarlama ve ürünü geliştirmek kadar ürünü paketlemenin de önemli olduğunu aklınızdan çıkarmayın.

10-Sürdürülebilir bir satış-pazarlama yapıp, destinasyon ve ürününüzü doğru konumlandırma yolunun; kamu ile özel sektörün ortak çalışmasından geçtiğini unutmayın. (Çeviri: Kerem Köfteoğlu)