INTERCITY İSTANBUL PARK’TA YAŞANACAK

FORMULA 1 heyecanı 1-2-3 Ekim'de!

INTERCITY İSTANBUL PARK’TA YAŞANACAK

Dünyanın en önemli motor sporları organizasyonu Formula 1TM, 2021 yılı takvimi kapsamında Intercity İstanbul Park’a geri dönüyor. 2020 yılı takviminde çok başarılı bir organizasyonla ‘Yılın En Başarılı Yarışı’ unvanını kazanan Intercity İstanbul Park, 1-2-3 Ekim tarihlerinde tekrar bu heyecana ev sahipliği yapacak. T.C. Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Intercity İstanbul Park tarafından gerçekleştirilecek organizasyonda tüm dünyanın gözü yeniden İstanbul’da olacak.

Dünyanın en önemli motorsporları organizasyonu Formula 1TM, 1-2-3 Ekim tarihlerinde Intercity İstanbul Park’ta gerçekleştirilecek. T.C. Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Intercity İstanbul Park tarafından tekrar ülkemize kazandırılan Formula 1TM biletlerinin önümüzdeki haftadan itibaren yarışseverlere sunulması planlanıyor.

Milyarlarca izleyiciye ulaşan, ülkelerin tanıtım faaliyetlerinde paha biçilmez değere sahip Formula 1TM, 9 yıl aradan sonra Intercity İstanbul Park tarafından geçtiğimiz yıl ülkemize kazandırılmış ve tüm dünyanın hayranlıkla takip ettiği yarışlara ev sahipliği yapmıştı.

Formula 1TM yarışlarının Türkiye’ye geri getirilmesi görevinin T.C. Cumhurbaşkanlığı tarafından Intercity İstanbul Park’a verildiğini belirten Intercity Yönetim Kurulu Başkanı Vural Ak, “Dünyanın en büyük spor organizasyonlarından biri olan Formula 1TM’i 9 yıllık aradan sonra geçtiğimiz yıl ülkemize kazandırma mutluluğunu yaşamıştık. Başarıyla tamamladığımız yarışın ardından; Formula 1 yönetimi, takımlar ve pilotlar tarafından yoğun övgüyle bahsedilen pistimize yarışları tekrar getirebilmek için o günden bu yana çalışmalarımızı sürdürdük.  Sizlerin de bildiği üzere yarışı Haziran ayı içerisinde gerçekleştirmek üzere anlaşmış, fakat sonrasında seyahat kısıtlamaları nedeniyle organizasyon gerçekleştirilememişti. 2021 yılı takvimi içerisindeki tüm fırsatları yakından takip ettik ve tekrar takvime girmeyi başardık. Formula 1 yönetimi de yarışları İstanbul’da gerçekleştirmek için çok istekli davrandı. 1-2-3 Ekim’de Intercity İstanbul Park’taki bu büyük heyecan için çok iyi hazırlanıp, tüm dünyaya İstanbul’u hak ettiği şekilde tanıtmaya devam edeceğiz” dedi.

Formula 1 Başkanı ve CEO'su Stefano Domenicali ise şunları söyledi: “Intercity İstanbul Park’a döndüğümüz için çok mutluyuz. Dünyanın en güzel pistlerinden bir tanesinde geçen yıl olduğu gibi harika bir yarış görmeyi umuyoruz. Formula 1’in tekrar İstanbul’da gerçekleşmesi için Intercity İstanbul Park Yönetim Kurulu Başkanı Vural Ak’a ve tüm Intercity İstanbul Park yönetimine, gösterdikleri gayret için çok teşekkür ediyoruz.”

“BİLET SATIŞLARINA EN KISA SÜREDE BAŞLIYORUZ”

Yarışların tekrar Türkiye’ye kazandırılmasında ülkemizin pandemiyle mücadeledeki başarısına dikkat çeken Vural Ak, “Bu anlaşmayı da geçen sene olduğu gibi Intercity olarak, devletimize yük olmadan, tüm sorumlulukları kendimiz üstlenerek tamamladık. Devletimiz, tüm dünyaya gösterdiği pandemiyle başarılı mücadelesi ile yarışların tekrar ülkemize kazandırılmasında çok önemli bir rol oynadı” dedi.

Yarışseverlerin en merak ettiği konuların başında gelen ‘bilet satışları’ ile ilgili olarak ise şunları söyledi: “Dünyanın en heyecan verici pistlerinden birine sahibiz. Halkımızın ve yabancı misafirlerimizin bu heyecana ortak olmasını biz de çok istiyoruz. Devletimizin aldığı pandemi önlemleri ve çalışmaları sayesinde yarışımızı seyircili olarak gerçekleştireceğiz. Yarışı gerçekleştireceğimiz tarih Türkiye’de ve İstanbul’da turizm sezonunun da sürdüğü zamanlara denk geliyor. Sadece yarış ekiplerinin bile ekonomimize milyonlarca dolarlık katkı sağladığı Formula 1TM organizasyonu, yabancı izleyicilerin de gelişi ile önemli bir döviz girdisine imkan sağlayacaktır. Bilet satışlarına ilişkin gerekli bilgilendirmeyi en kısa sürede yapacağız” dedi.,

FORMULA 1 YARIŞLARINI 2 MİLYAR İZLEYİCİ TAKİP EDİYOR

    Formula 1TM yarışlarına 5 ayrı kıtadan ülkeler ev sahipliği yapıyor.
    Yıllık yaklaşık 2 milyar izleyicisi bulunuyor.
    200 ülkede ve 250’den fazla kanalda yayınlanıyor.
    Toplam 10 takım yarışlarda mücadele ediyor.
    Intercity İstanbul Park 2021 takviminin 16’ncı yarışı olacak.