İNTERNETTE FİKİR İHLALLERİ İSTANBUL'DA TARTIŞILACAK

Geçtiğimiz yıl ilkini AIPPI Türkiye - Fikri Mülkiyet Hakları Koruma Derneği’nin düzenlediği “Türk ve Uluslararası Bakış Açısıyla Marka ve Patent Farazi Davaları Eşliğinde Fikri Haklar Hukuku Yargılaması” başlıklı seminerde bu kez internette sıklıkla karşılaşılan fikri hak ihlalleri ve gümrüklerdeki koruma tedbirleri iki gün boyunca tartışılacak.

Seminerde geçen yıl olduğu gibi Türk ve yabancı hakim, avukat ve patent vekillerinin katılımıyla biri WIPO tahkim prosedürü nezdinde ele alınacak alan adı uyuşmazlığı ve bir diğeri de patent hukuku alanlarında olmak üzere iki farazi yargılama temsili söz konusu olacak, gümrüklerde ve internet üzerinde fikri hak ihlallerine yönelik sunumlar, yine Türk ve yabancı avukatlar, hakimler ve akademisyenler tarafından gerçekleştirilecek.

Seminer kapsamında, aynı zamanda Hakim, Savcı, Avukat, Patent Vekili, Marka Vekili, Öğretim Üyeleri ve hak sahiplerinin bir araya getirilmesi, yaşanılan sorunlar ile ilgili çözüm önerilerinin, uluslararası uygulamalar, öğretiler ve yasal düzenlemeler ışığında tartışılabilmesi için uygun bir ortam hazırlanması da amaçlanıyor.

Seminer, İstanbul Taksim The Marmara Otel’de 28-29 Haziran 2012 tarihleri arasında düzenlenecek ve örnek kurgu yargılamalar ile konular gerçekçi şekilde ele alınacak. Seminerin katılımcıları arasında pek çok tanınmış hukukçu, bürokrat ve öğretim üyesi de yer alacak. Özgür Güvenç/İstanbul (Anayurt)