İPEK YOLU TURİZM YATIRIMLARI A.Ş VE WYNDHAM HOTEL GROUP’TAN ÖZBEKİSTAN’DA YENİ İŞBİRLİĞİ

İpek Yolu Turizm Yatırımları Özbekistan’da dünyanın en büyük ve en çeşitli otel markalarına sahip Wyndham Hotel Group ile anlaştı. Daha önce Dedeman Silk Road Tashkent olarak hizmet veren Otel’in yönetim anlaşması 31 Aralık 2014 tarihinde sona ermektedir. Otel 1 Ocak 2015 tarihi itibarıyla ‘Wyndham Tashkent’ markasıyla misafirlerini ağırlayacak.

Wyndham Hakkında

Wyndham Worldwide Corporation çatısı altında yaklaşık 71 ülkede,15 marka ile 7.590 oteli ve 655.300 oda ile dünyanın en büyük otel zinciridir. Whyndham misafir sadakat programı Wyndham Rewards®, 8 milyondan fazla aktif üyesi ve katılımcı otellerin sayısı göz önüne alınarak otelcilik sektöründe liderdir.

Taşkent Hakkında

Özbekistan Cumhuriyeti'nin başkenti olan Taşkent, Orta Asya'nın nüfus bakımından en büyük kentidir. Geniş yolları, yeşil alanları, park - bahçeleri, düzenli yerleşimi ve sağlam altyapısı ile kent Orta Asya şehir planlamacılığının en önemli örneklerinden biridir. Çok sayıda tiyatro, konser, sinema salonları ve üniversiteler bulunan Taşkent, Orta Asya'nın kültür başkenti sayılabilir. Taşkent’in “Eski şehir” olarak anılan kısmı tarihi merkezidir. Buradaki tarihi yerler: Barak Han Medresesi (XVI), Kökeldaş Medresesi (XV),Kaffal Şaşı Türbesi( XV), Zengin Ata Türbesi (XIX). Yeni Şehir’de Emir Temur Müzesi, Mahalli El Sanatı Müzesi, Emir Temur Meydanı, Halklar Dostluğu Sarayı, Tarih Müzesi gezilip görülebilecek turistik yerler arasındadır.