İSPANYA TURİZMİ COVID SONRASI GOLF TURİZMİNDEN UMUTLU!

İspanya’da yapılan son golf turizmi araştırmasına göre; golf turizmi İspanya'da 1,2 milyon yabancı turisti ağırlıyor.

İSPANYA TURİZMİ COVID SONRASI GOLF TURİZMİNDEN UMUTLU!

Golf turistleri İspanya’ya toplamda; doğrudan ve dolaylı olarak 12.76 milyar Avro ekonomik katkı sağlıyor.

Öte yandan golf turizmi; Mart-Nisan ve Ekim-Kasım aylarında gerçekleştiğinden, mevsimsellik sorununun aşılmasına, otel doluluklarının artmasına yardımcı oluyor. Ülke bu yüzden Covid sonrası toparlanma için golften umutlu

Golf’ün turizme faydası hangi alanlarda?

Turizmdatabank’ın, İspanya Golf Sahaları Birliği (CETA) ve Royal Spanish Golf işbirliğiyle IE Üniversitesi tarafından yapılan çalışmadan derlediği bilgilere göre; golf turizmi İspanya'da 1,2 milyon yabancı turisti ağırlıyor.Golf turistleri İspanya’ya toplamda; doğrudan ve dolaylı olarak 12.76 milyar Avro ekonomik katkı sağlıyor. Öte yandan golf turizmi; Mart-Nisan ve Ekim-Kasım aylarında gerçekleştiğinden, mevsimsellik sorununun aşılmasına, otel doluluklarının artmasına yardımcı oluyor. Ülke bu yüzden Covid sonrası toparlanma için golften umutlu

Golf turizminin çarpan etkisi ne kadar?

Golf sektörünün koronavirüs salgını sonrasında İspanya turizmine nasıl katkı yapacağı üzerine çalışan dernekler; üretilen her 8 Avro’dan 7’sinin (% 88) golf sahaları dışında gerçekleştiğini ortaya koyarak, diğer sektörleri de kalkındırarak canlanmaya büyük katkısı olacağını oraya koydu.Rapor verilerine göre; 2018 yılında İspanya'nın % 98,6'sı Avrupalı ​​olmak üzere golf oynayan toplam 1.195.000 turist aldı. Bunlar, ortalama bir turistin geçirdiği 7,4 güne konaklamaya kıyasla ortalama 11,9 gün kalış süresi ve ortalama 3.850 Avro harcama ile öne çıkıyor.

Golf turizmi İspanya’ya ne kazandırıyor?

Öte yandan İspanya’da golf sektörü toplam 121.393 kişiye doğrudan ve dolaylı olarak iş yaratıyor.Stratejik bir sektör olarak yüksek katma değer yaratan golf turizmi; 4,64 milyar Avrosu golf turistlerinde olmak üzere İspanya'da 12.7 milyar Avro’luk iş yaratıyor.

İspanya en fazla golf harcamasını kimler yapıyor?

* İspanya’da en fazla golf geliri 1.14 milyar Avro ile İngiltere’den, 779.3 milyon Avro ile İsveç’ten kazanılıyor.

* Öte yandan en yüksek ortalama harcamayı 6.014 Avro ve 5.214 Avro ile İrlanda ve Norveç'ten gelen turistler yapıyor.

* Norveçliler aynı zamanda en uzun süreli (15,8 gece) kalanlardır olurken onu; Hollanda (13,5 gün) ve Fransa (13,3 gün) izliyor.

* İspanya’da golf turistlerinin % 25.71'i tur paketleri ile geliyor. % 47,53’si otellerde, % 23,68'i de ikinci konutlarda kalıyor.