“İSTANBUL BİZİ BEKLİYOR” MESAJI VERECEKLER

Yunan turizmciler, geçen yılın Paskalya bayramında kendilerini ziyaret eden Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’ın jestine karşılık Taksim Meydanı’na kurulan iftar sofrasını da ziyaret etti. İftar sofrasında kısa bir konuşma yapan Başkan Demircan  Yunan turizmcileri ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Coğrafyamızda kan gözyaşı dinsin, kardeşlik hakim olsun. Ramazan bize insanlığı kardeşliği ve kucaklamayı öğretiyor.Yunan dostlarımız bugün burada bizimle bu atmosferi yaşıyor.Artık komşularımızla aramıza fitne fesat girmesin” dedi.

İstanbul’a gelmeden önce bazı endişeleri olduğunu belirten Dimaki Travel yöneticisi Dimaki Georgia “Burada birkaç gündür rahat bir şekilde gezip incelemeler yapıyoruz. Endişelerimizin büyük bir kısmının boşuna olduğunu gördük. Bizlerle tatile çıkmaya alışan kitle İstanbul'u çok seviyor. Döndüğümüzde tüm Yunan tatilcilere İstanbul’un güvenli olduğunu anlatarak onlara ‘İstanbul  bizi bekliyor’ mesajını vereceğiz. İstanbul’a gelen Yunan turist sayısının artması için elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.

“İstanbul ilgisini artırmak istiyoruz”

Yunanistan’ın İstanbul turizmi için ana pazarlardan biri olduğunu hatırlatan TÜROB Genel Müdürü İsmail Taşdemir, “Uzun yıllardır bu pazardan gelen turist sayısında ciddi düşüşler yaşanıyor. Bu etkinliği, turist sayısındaki azalmayı durdurup, İstanbul’a olan ilgiyi yeniden artırmak için yapıyoruz. İstanbul’a davet ettiğimiz turizmcilerin kentimizden memnun ayrılacağını görüyoruz. Onlar da ülkelerine döndüklerinde İstanbul’da her şeyin normal olduğunu söyleyecekler.  Yaptığımız ve yapacağımız tüm etkinliklerde Yunanistan turizm pazarının hızlanmasına katkıda bulunmayı hedefliyoruz” dedi.

Yunan turizmcileri ağırlayan Taksim Ramada Hotel Genel Müdürü Ali İmdat Uçar ise bu yılın ilk dört ayında Yunanistan’dan İstanbul’a gelen turist sayısının yüzde 34’lük düşüşle 22 bin seviyesine gerilediğini belirtti. Yunan turizmcilerin İstanbul’a ağırlıklı olarak otobüslerle geldiğini vurgulayan Uçar konuyla ilgili olarak şu bilgileri verdi: “Yunan tatilciler İstanbul’a  inanç turu, yeme-içme ve alışveriş için geliyor. İstanbul, Paskalya tatilinde en çok seyahat ettikleri beş kentten biriydi. Gelişleri ağırlıklı olarak turizm sezonun durgun olduğu dönemlere denk geldiğinden bizlere rahat nefes aldırıyorlardı.”

Yunan pazarında kıpırdanmalar başladı

İstanbul’a gelen Yunan turist sayısında son 3 yıldır daralma olduğunu kaydeden Point Hotel Taksim Genel Müdürü Nuri Kalyoncu, son günlerde ise kıpırdanmaların başladığını ve 2018 yılında ciddi bir ivmenin yakalanacağını belirtti. 

Yunan turistin ağırlıklı olarak haftasonu tatili için İstanbul’a geldiğini anlatan Nuri Kalyoncu, şunları söyledi: “Ağırlıklı olarak Taksim Talimhane bölgesinde konaklamayı tercih eden Yunan turistler, alışveriş, eğlence, Adalar ziyareti gibi birçok nedenle İstanbul’a geliyor. Patrikhane burada olduğundan vaftiz törenlerini yapıyorlar ve inanç turizmi için de geliyorlar. Son günlerde Yunanistan pazarındaki kıpırdanma, turizmciler olarak bizleri heyecanlandırıyor. Gelecek yıl, bu pazarda ciddi bir ivme yakalayacağız.”