İSTANBUL'DAKİ İLK DURAK HİLTON BOSPHORUS OLDU

Singapur’dan Londra’ya uzanan 100 günlük maceranın İstanbul’daki durağı Hilton İstanbul Bosphorus!

Türkiye’nin ilk beş yıldızlı oteli Hilton İstanbul Bosphorus, açıldığı 1955 yılında misafir ettiği, Londra’dan Singapur’a 10.000 mil sürerek “The First Overland” olarak tarihe geçen Oxford ve Cambridge takımlarının yeni üyelerini eve dönüş yolunda coşkuyla karşıladı. 64 yıl aradan sonra yeni bir ekiple aynı güzergahın tam tersi istikameti kat eden “The Last Overland”, 1955 yılında ilk seferini yapan Oxford aracının da dahil olduğu üç araçla Ağustos ayında Singapur’dan yola çıktı. 22 Kasım Cuma günü İstanbul’a varan The Last Overland ekibinin konaklama tercihi de 1955 yılındaki The First Overland ekibinin mola noktası olan Hilton İstanbul Bosphorus oldu.

1955 yılında, Land Rover I serisi araçlarla Londra’dan Singapur’a 10.000 mil yol sürerek tarihin en ikonik yolculuklarından birini gerçekleştiren Oxford ve Cambridge ekipleri, güzergahları üzerinde yer alan İstanbul durağı için aynı yıl şehirde açılışı gerçekleşen Hilton İstanbul Bosphorus’u tercih etmişti. 64 yıl aradan sonra 87 yaşındaki Oxford ekip lideri Tim Slessor’un da dahil olduğu yeni bir takımla, aynı rotayı bu kez Singapur’dan Londra’ya kat etmek için yola çıkan The Last Overland, 22 Kasım Cuma günü Hilton İstanbul Bosphorus’a vardı.

“Oxford evine dönüyor”

The First Overland seferinin gerçekleştiği 1955 yılı, İstanbul’un ve Türkiye’nin ilk beş yıldızlı oteli Hilton İstanbul Bosphorus’a kavuştuğu yıldı. Üç kıtada 20’den fazla ülkeden geçerek tamamlanan Londra-Singapur seferinin duraklarından biri de Avrupa’dan Asya’ya bir köprü görevi gören İstanbul ve Türk misafirperverliğinin elçisi Hilton İstanbul Bosphorus’tu.

25 Ağustos 2019 tarihinde, yeni bir takımla aynı güzergahın tam tersi istikameti kat etmek için yola çıkan “The Last Overland”, 1955 yılında ilk seferini yapan Oxford aracının da dahil olduğu üç araçla İstanbul’a vardı. Ekibin İstanbul’daki konaklama tercihi Hilton İstanbul Bosphorus oldu. Tarihi yolculuğun İstanbul’daki ikinci ve son etabına ev sahipliği yapan Hilton, 90 gündür yollarda olan The Last Overland ekibi için aralarında saygın basın mensuplarının da bulunduğu keyifli bir karşılama töreni düzenledi.

“Hilton, kuşkusuz, her yerde gördüğüm en etkileyici otel”

İkonik yolculuğun yeni ekip üyelerinden Alex Bescoby, Marcus Allender, Larry Leong ve Adam Bennett’in katıldığı basın toplantısında, The Last Overland ekiplerinin üç kıtada ve yirmiden fazla ülkede yaşadıkları serüvenler, konuklar tarafından ilgiyle dinlendi.

Basın mensuplarının sorularına içtenlikle cevap veren yeni ekip üyeleri, Tim Slessor’ın bu yaşında yolculuğu tekrarlamak konusundaki motivasyonuyla ilgili “Tim’in amacı, ilk yolculukta kullandığımız Oxford aracını Singapur’dan İngiltere’ye karadan geri götürmekti. Çok geç olmadan bu yolculuğu bir kez daha gerçekleştirmesi gerektiğini dile getirdi. Bu yüzden yeni ekibe kendisi de dahil oldu.” dedi.

Hilton Üst Sınıf Otellerden Sorumlu Türkiye Bölge Müdürü Armin Zerunyan, The Last Overland ekibini ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti şu sözlerle dile getirdi: “1955 yılının Haziran ayında Conrad Hilton’un, Avrupa’da genişleme planının bir parçası olarak hayata geçirdiği Hilton İstanbul, aynı yıl üç kıtada yol alarak tarihin en ikonik yolculuklarından birini gerçekleştiren The First Overland ekibinin de İstanbul’daki mola duraklarından biri oldu. Hilton İstanbul Bosphorus olarak bugün, 64 yıl aradan sonra yeni bir ekiple, aynı ruhla ve aynı amaçla yola çıkan The Last Overland ekibini yeniden otelimizde ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Markamızın kurucusu Conrad Hilton, kapılarını 1955 yılında açan Hilton İstanbul Bosphorus’un hatıra defterine"Dünyayı gezen bir gezginin, durduğu herhangi bir şehirde konaklayamayacağı bir Hilton otelinin kalmadığı günler çok uzak değil.” demişti. Birçok ülkeden iyi niyet temsilcisi insanların barışın dilini konuştukları dostluk merkezleri olarak konumlanan Hilton’un, gezginlerin de ilk tercihleri arasında yer alması memnuniyet verici.”

The First Overland ekip üyelerinin yolculuk boyunca tuttuğu günlüklerdeki İstanbul notları arasında “21 Eylül 1955'te Hilton İstanbul’u ziyaret ettik; gezdik. Terasta öğle yemeği yedik. Otel birkaç gün önce açılmıştı. Hilton, kuşkusuz, her yerde gördüğüm en etkileyici otel. Amerikan büyüsü. Çok pürüzsüz ve modern” şeklindeki yorumu yer alıyor.