'İSTANBUL’UN RENKLERİ' TANITILIYOR

İBB, kentte yaşayan azınlık gruplarını, İstanbul’un Renkleri kitabı ile anlatacak.

'İSTANBUL’UN RENKLERİ' TANITILIYOR

Kent mozaiğini oluşturan toplulukları anlatan kitabın tanıtımı 23 Aralık’ta yapılacak. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katılacağı etkinliğe, Altan Öymen ve Moris Levi konuşmacı olarak katkı sunacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB),  kültür, gelenek ve inanç çeşitliliğinin dünyadaki simge kentlerinden İstanbul’da yaşayan topluluklar için İstanbul’un Renkleri kitabını hazırladı. Projede Rum, Ermeni, Yahudi, Bulgar, Polonyalı, Süryani ve Latin gibi tüm toplulukların insanları ele alındı. İstanbul kültürünü ve İstanbulluluk kimliğini anlatan eser için, birbirinden önemli yazar ve araştırmacılar bir araya geldi.

Giriş yazısını Altan Öymen’in yaptığı eserde, Ali Çokona; İstanbul Rumlarını, Saro Dadyan; İstanbul’da yaşayan Bulgarları, Püzant Akbaş; İstanbul Ermenilerini, Rinaldo Marmara; İstanbul’un Latin Katolik Cemaatini, Nâzım Alpman;  İstanbul’da bir Polonya köyü olan Polonezköy’ü, Ivo Vedat Molinas; İstanbul Yahudilerini, Sait Süsin; İstanbul Süryanilerinin dünü bugününü, Mehmet Yüce de bu toplulukların Türk sporuna katkılarını anlattı. Kitabın final yazısını, aynı zamanda proje direktörü olan Cengiz Özkarabekir ve Sevecen Tunç birlikte kaleme aldı.

İBB iştiraki Kültür AŞ tarafından yayınlanan eserin genel yayın yönetmenliğini Ahmet Bozkurt, editörlüğünü de Saro Dadyan üstlendi. Malta Köşkü’nde yapılacak etkinliğe İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul’daki cemaatlerinin dinî temsilcileri, vakıf yöneticileri ve kitabın yazarları da katılacak.