İSTTA’DAN MOSKOVA’DAKİ TÜRKİYE FESTİVALİ’NE DESTEK

10-12 Ağustos tarihleri arasında Rusya’nın başkenti Moskova’da bu yıl ikincisi düzenlenecek olan Türkiye Festivali’nde, İstanbul Turizm Derneği (İSTTA), 10 Rus çifte çekilişle İstanbul tatili hediye edecek.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteği ile düzenlenen Türkiye Festivali ile Rus turistlerin ülkemize olan ilgisinin artırılmasını hedefliyor. Festivalin açılışı Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy tarafından yapılacak. Türkiye Festivali’ne İstanbul’dan katılım sağlayacak tek sivil toplum örgütü olan İSTTA’yı, Başkan Yardımcısı Yalçın Aydın temsil edecek.

Rekor katılım beklenen Türkiye Festivali’nde, 3 gün boyunca düzenlenecek çeşitli etkinliklerle, Ruslara Türkiye’nin güzellikleri tanıtılacak. Daha çok Akdeniz kıyı şeridinde tatil yapmayı tercih eden Ruslara, İstanbul’u tanıtmak üzere festivale katılan İSTTA, 10 çifte çekilişle İstanbul tatili hediye edecek. İstanbul Turizm Derneği Başkanı Halil Korkmaz; yurt dışı tanıtım ve pazarlama faaliyetleri kapsamında, bu tip festivallerin Türkiye’ye ilgiyi artırmak açısından çok büyük önemi olduğunu söyledi.

İSTTA Başkanı Halil Korkmaz; “Dernek olarak İstanbul’un, dünyada seyahat etmek için tercih edilen şehirler arasında ilk sırada yerini alabilmesi için her zaman üzerimize düşen görevi yerine getirmeye hazırız” dedi. Korkmaz, Türkiye’nin dünya çapında tanınan marka şehri olan İstanbul’a gelen yabancı turist sayısını artırmak için yurt dışı festivalleri de dahil tüm faaliyetlere desteklerinin süreceğini vurguladı.