ISTTA YÖNETİMİ, TİM BAŞKANI İSMAİL GÜLLE’Yİ ZİYARET ETTİ

İstanbul Turizm Derneği (ISTTA) Başkanı Yalçın Aydın ve Yönetim Kurulu üyeleri, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle’yi ve yönetim kurulu üyelerini makamında ziyaret etti.

ISTTA YÖNETİMİ, TİM BAŞKANI İSMAİL GÜLLE’Yİ ZİYARET ETTİ

Toplantıda İstanbul turizmine yönelik gerçekleştirilecek projelerde işbirliği içinde olacaklarının kararı çıktı.

Kısa bir süre önce göreve gelen İstanbul Turizm Derneği’nin yeni yönetimi, Yalçın Aydın başkanlığında resmi ziyaretlere devam ediyor. Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği (TTYD) Başkanı Oya Narin ve Yönetim Kurulu Üyeleri’ni ziyaret eden ISTTA Yönetim Kurulu, bu kez de TİM Başkanı İsmail Gülle’yi ziyaret etti. TİM’in genel merkezinde gerçekleşen toplantıya ISTTA Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Aydın'ın yanı sıra yönetim kurulundan Eyüp Babür ve İlter Ergenç katıldı. TİM Genel Sekreteri Prof. Dr. Kerem Alkin de toplantıda yer aldı.
Toplantıda ISTTA Yönetim Kurulu, TİM Başkanı İsmail Gülle’ye derneğin faaliyetleri hakkında bilgi verdi ve ilerleyen dönemlerde yapacakları çalışmaları anlattı. İstanbul’un tanıtımı için projeler oluşturduklarını ifade eden ISTTA Başkanı Yalçın Aydın, “Bizim dernek olarak esas amacımız İstanbul’u turizmde dünya şehirleri arasında en üst seviyelere getirmek. Yönetim Kurulu üyelerimizle projeler geliştiriyoruz. Bu projeleri hayata geçirmek için resmi kurumlarla sürekli temas halinde olacağız. Bu anlamda TİM Başkanı Sayın İsmail Gülle’den, projelerimize destek olacaklarının sözünü aldık. Tüm gayretimiz İstanbul markasını uluslararası platformlarda iyi bir şekilde temsil edebilmek” dedi.

TiM Başkanı İsmail Gülle, İstanbul’un ihracatta olduğu gibi ülke turizminde de önemli bir konuma sahip olduğunu belirterek, “İstanbul bugün 15 milyon turiste ev sahipliği yapıyor. Bu rakamı daha yukarıçekebiliriz. Turizmle alakalı ilerleyen günlerde Kültür ve Turizm Bakanlığı ile bir protokol imzalayacağız. Bu çalışmada İstanbul Turizm Derneği ile işbirliği içinde olacağız” diye konuştu.