ITB'DE ALTERNATİF TURİZM ADINA ÖNEMLİ GÖRÜŞMELER YAPILDI

ATİB ( Alternatif Turizm Etkinlikleri ve İşletmeleri Birliği ) ile birlikte Berlin Fuarı’nda tanıtım yaptıklarını belirten Culfa, fuara katılmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Haydar Culfa yaptığı açıklamasında “Berlin fuarı,  dünya'nın en büyük turizm fuarlarından bir tanesi. Bu fuara katıldığımız için çok memnunuz. Bu sene fuara ATİB ve Olympos Teleferiği temsilen katıldık. Berlin Fuarı'nın sinerjisi oldukça yüksekti. Fuarda alternatif turizm ve Olympos Teleferik adına çok önemli görüşmeler yaptık. Turizm Bakanımız, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı, Kemer, Muratpaşa ve Konyaaltı belediye başkanları bizleri ziyaret ettiler”



T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü Önal ile verimli görüşmeler yapıldı

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü İrfan Önal ile özel bir toplantı yaptıklarını da dile getiren Haydar Culfa, alternatif turizmin önündeki engellerin kaldırılması ve daha etkin tanıtım yapılması yönünde işbirliği yapılarak, ortak çalışmalar yürütülmesi yönünde görüş birliğine vardıklarını söyledi.

Haydar Culfa “ ATİB’i temsilen Türkiye tanıtma genel Müdürümüz ile çok verimli bir toplantı yaptık. Sayın Müdürümüzün çok yakın ilgisini gördük. Kendilerinin de çok iyi bildiği gibi biz alternatif turizm destinasyonlarının ve etkinliklerinin çok önemli olduğunu ve tanıtılması gerektiğini anlattık. Turizmin üçüncü ayağında ise bizler gibi işletmeler var. Bizim gibi alternatif turizm etkinlikleri, misafirlerin buraya gelişlerini etkileyen nedenler olmamızın yanında, her şey dahil sistemine misafirleri, deniz kum güneş üçgeni dışına çıkaran unsurlarız. Örneğin bizim geçen sene Rus pazarında ki düşüşe rağmen cirolarımız etkilenmedi. Hatta bu sene yaptığımız ilave Sunset organizasyonu sayesinde cirolarımız arttı. Bu da gösteriyor ki; misafire doğru ürün verilir ve şartlar uygun hale gelirse misafirler deniz, kum, güneş dışına çıkıp para harcıyorlar. Konuşmalarımız neticesinde Seneye alternatif turizm etkinliklerine daha fazla yer verilmesi ve bu etkinliklerin tanıtılması konusunda söz aldık”



Ankara'da yapılan terör eylemi bizleri çok üzdü!

Rusya krizinden sonra Türkiye'den fuara katılımın oldukça fazla olduğunu ifade eden Culfa, buna rağmen fuarın geçen senelere göre zayıf geçtiğini de söyledi.  Culfa,  fuar girişinde Türkiye ye karşı protestolar olduğunu ve protestocu grupların, fuar katılımcılarına Türkiye gitmemeleri konusunda flayer dağıttıklarını ve bununda olumuz bir durum oluşturduğuna dikkat çekti.

Culfa, “ Her şeye rağmen kötü gidişatın bir şekilde ilerleyen dönemde,  diğer destinasyonların dolmuş olması, fiyatların yükselmiş olması sebebi ile toparlanacağı ümitlerini taşıyorduk. Fakat Ankara'da yapılan son terör eylemi bizleri çok üzdü. Yapılan saldırıda kaybettiğimiz vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına sabırlar diliyorum. Yaralılarımızdan da bundan sonra inşallah kötü haberler almayız.  Bu saldırı bilinçli mi bilmiyorum ama fuarın son günü yaşanmış olması, pozitife çevrilmeye çalışılan algıyı da bozmuş oldu. Bu güvensiz ortam devam ettiği sürece turizmin toparlama şansı git gide zorlanıyor” diye konuştu.