ITB BERLİN FUARI BAŞLADI

4 – 8 Mart tarihlerinde açık kalacak olan ITB Berlin Turizm Fuarı ve Almanya pazarı hakkında açıklamalarda bulunan Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Haluk Dursun şunları söyledi:

“Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak çok önemli bir fuardayız. Almanya bizim için en önemli ülkelerden bir tanesi. Yılda 5 milyon 250 bin civarında turist geliyor. Kültür ve turizm alanında işbirlikleri artarak devam ediyor. Fuarda 3 bin metrekarelik bir alandayız. Türkiye bu fuarın en büyük ve önemli alanına sahip. Almanya’ya ne kadar önem verdiğimizi gösteren ülke konumundayız.

119 firma katılıyor. Tesisler kendi imkanlarını tanıtıyorlar. Türkiye’nin alt yapısıyla beraber turizm çeşitliliğinin gelişmeye başladığını göstermek için buradalar. Çanakkale Savaşı’nın 100. yılını bir barış yılı olarak anmak istiyoruz. O nedenle fuarda bir Gelibolu köşemiz bulunuyor. Dünyanın en büyük müzesi olan Anadolu’yu burada yeniden tanıtmak istiyoruz. Göbeklitepe’de başlayan ve Zeugma’ya kadar giden çok kültürlü bir ülkeyi temsil ettiğimizi düşünüyoruz.

Fuara gösterilen ilgiden mutluyuz

Türkiye’nin deniz, kum ve güneşin yanısıra kültürel zenginliği ile de öne çıkan bir ülke olduğunu vurgulamak istiyoruz. Türkiye’nin her kesiminden fuara gösterilen ilgi bizi son derece mutlu etti. Bakanlık olarak Almanya ile ilişkilerimizin artarak devam edeceği kanısındayım. Almanya yüzde 5 civarında büyüme gösteren bir pazar. Biz bu pazarda yüzde 5’lerin üzerine çıkmak istiyoruz.

Geçen yıl yüzde 5 artışla 5 milyon 250 bin ziyaretçi Türkiye’ye geldi. Bu artışın çeşitliliğe dayalı gerçekleşmesi gerektiğini düşünüyoruz. Sadece belli destinasyonlara değil, Türkiye’nin değişik alanlarına gidilmesini destekleyen bir turizm politikasının uygulanması için buradayız.”

Antalyalı turizmciler ITB’ye yoğun ilgi gösterdi

ITB Berlin Fuarı, bu yıl 49. kez kapılarını açtı. Dünyanın 186 ülkesinde 10 bin 96 turizmcinin katıldığı fuarda Türkiye “Home Turkey” görselleriyle yerini aldı.

Fuara Bakanlık adına Müsteşar Haluk Dursun, Tanıtma Genel Müdürü İrfan Önal, Berlin Kültür Müşaviri Tahsin Yılmaz ve Kültür ve Turizm Bakanı Yardımcısı Abdurrahman Arıcı katıldı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise sektör temsilcilerinin standlarına uğrayarak, turizmcilere destek oldu.

Yoğun katılımın gözlendiği fuara Antalyalı turizmcilerin ise yoğun ilgi gösterdiği gözlendi. ( Kaynak:tourismtoday.net )