JAPON KREDİ DERECELENDİRME KURULUŞU'NDAN ETS'YE TAM NOT!

ETS 2018 yılında, dünyanın önde gelen kredi derecelendirme kuruluşlarından biri olan JCR Euroasia Rating’den aldığı “BBB” notu ile “yatırım yapılabilir’in üstü” seviyesinde değerlendirildi. Bu yüksek not, markanın finansal ve kurumsal gücünü yansıtması açısından önem taşıyor. Turizm sektörü; milli gelire olan katkısı, döviz geliri yaratması, doğrudan ya da dolaylı istihdam olanağı gibi etkenler nedeniyle ekonomi açısından önemli bir yere sahip. Sektörün siyasi ve ekonomik gelişmelere kırılgan yapısı nedeniyle turizm gelirleri belirli dönemlerde olumsuz etkilenmiş olsa da 2017 yılı içerisinde toparlanmaya giren sektör, bu yılı yaklaşık 39 milyon turist ve 26 milyar ABD Doları gelir ile tamamladı.

JAPON KREDİ DERECELENDİRME KURULUŞU'NDAN ETS'YE TAM NOT!

Japon kredi derecelendirme kuruluşu JCR Eurasia Rating’in 2018 yılına yönelik değerlendirmesine göre; nakit yönetiminin başarılı şekilde yönetilmesi, teknolojik yatırımların şirketin rekabetçi konumunu desteklemesi, müşterilere sunulan hizmet çeşitliliği ve kalitesi, bilanço dengesinin korunarak düşük oranda yabancı kaynak kullanımı, faiz karşılama seviyesinin güçlü yapısı, içsel özkaynak yaratma gücünün korunması, turizm sektörünün canlı talebinin devam etmesi, öngörülebilir nakit akımlarına dayalı içsel kâr üretimi, mevcut banka limitleriyle desteklenen likidite pozisyonun güçlü yapısı, varlık kalitesi ve sermayedar desteği, ETS’nin JCR-ER tarafından Uzun Vadeli Ulusal Notunun ‘BBB (Trk)’ seviyesinde ve görünümün “Pozitif” olarak belirlenmesinde etkin rol oynadı.

ETS Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun Tünay, yaptığı açıklamada ETS’nin ekonomik gücünün ve güvenilirliğinin önemli bir göstergesi olan bu değerlendirmeden memnuniyet duyduklarını dile getirdi.