JET2HOLDİDAYS; 2021 REZERVASYONLARI UMUT VERİCİ

Darth Group bünyesinde faaliyet gösteren hava yolu şirketi Jet2 ve Jet2 Holidays, yaptığı ticari güncellemeyle şirketin durumu ile ilgili son bilgileri paylaştı.

JET2HOLDİDAYS; 2021 REZERVASYONLARI UMUT VERİCİ

Önemli ölçüdeki belirsizliğe rağmen müşterilerin yaz sonu ve 2020-21 kış dönemine dönük rezervasyon yapmaya devam ettiği belirtilen açıklamada, buna rağmen Covid-19’un etkisinin mart ayında sone erecek olan mali yıla etkisinin kestirilemediği kaydedildi.

Darth Group maliyetleri kısıyor

Jet2’nun mevcut filosunu yere indirdiği ve çalışanlarının yüzde 80’ini izne gönderdiği belirtilen açıklamda, geriye kapan personele ise 1 Nisan-30 Eylül arasında yüzde 30 düşük maaşla çalışma teklifinde bulunulduğu kaydedildi. Açıklamada, ”31 Mart’ta sona erecek mali yılda kazanılan performans ikramiyeleri ve meslektaş kar payı ödemeleri de yapılmayacak. Ayrıca, kritik olmayan sermaye harcamaları ve işe alımlar da durduruldu. Aylık giderlerimizi azaltmak için tedarikçilerimizle de olumlu görüşmeler gerçekleştirdik.” denildi.

Darth Group’un 31 Mart’a biten mali yılda vergi ve kur farkı hariç, yüzde 49 artışla 265-270 milyon pounda arasında kar beklediği açıklandı.( Kaynak:AKTOB )