JOLLY TUR’DAN,ANADOLU DESTANI’NIN SOLUKSUZ SERÜVENİNİ YAŞAMAYA ÇAĞRI

Türkiye’nin batısının 14 gün, doğusunun ise 16 günde keşfedileceği Anadolu Destanı’nda kâşifler farklı yöreleri gezmekle kalmayacak; aynı zamanda konuşma atölyeleriyle şehirlerin tarihsel süreçlerine, halkın yaşam biçimlerine tanıklık edecekler ve yörelerdeki çocuklarla mektup arkadaşı olabilecekler.

Geliştirdiği tematik turlarla Türkiye’nin kültürel değerlerine önem veren Jolly Tur, gezginleri bu kez de doğudan batıya Anadolu Destanı ile karşılıyor. Yenilikçi tavrıyla sektörde fark yaratan Jolly Tur,lezzeti, macerayı, doğal güzellikleri, adrenalini, kültürü, tarihi ve misafirperver insanıyla bir başka olan Anadolu’yu baştan başa gezmek isteyen kâşifleriTürkiye’nin batısını 14 gün, doğusunu ise 16 günde keşfe davet ediyor.



Gezginler tarafından doğu ve batıda yazılacak olan Anadolu Destanı, bu yıl ilkbahar ve sonbaharda olmak üzere ikişer kez düzenlenecek. Her iki programda da gezginler ve rehberler konuşma atölyelerinde bir araya gelerek, gezilen yerlerin tarihsel süreçleri ve sosyo-ekonomik yapıları, halkın yaşam biçimleri, coğrafyanın doğal güzelliklerini ele alacaklar. Bu konuşma atölyeleri sayesinde kültür kâşifleri ayak bastıkları her yörenin kültürel ve doğal miraslarına hâkim olabilecekler.

Ortaya koyduğu her projede yöre halkına dokunmayı elden bırakmayan Jolly Tur,Anadolu Destanı projesinde ise çocukların yaşamına dokunmayı hedefliyor. Anadolu Destanı projesine özel olarak dileyen gezginler gidilen yörelerdeki çocuklarla mektup arkadaşı olabilecekler. Aynı zamanda dileyen misafirler yöre okullarını da ziyaret ederek çocuklara kitap ve oyuncak gibi hediyeler de verebilirler.

ANADOLU’NUN BATI ROTASI’NDA 14 GÜNLÜK SEYRÜSEFER

Anadolu Destanı’nın gerçekleşeceği turların programı ise oldukça yoğun. 14 gün sürecek olan Batı Turları ilk Osmanlı parasının bastırıldığı Bursa’da başlayacak. Ardından ise Anadolu’da ilklerin kenti olarak adlandırılan Eskişehir, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebedi istirahatgahı Ankara, balonlar ile şehrin gökyüzünden seyredilebildiği Kapadokya, yer altı şehirleriyle ünlü Niğde, Mevlana Müzesi ve Şems-i Tebrizi Türbesi’nin bulunduğu Konya, antik döneme atıfta bulunan Antalya, Türkiye’nin en derin göllerinden Burdur Gölü, Maldivler’i anımsatan Salda Gölü ve yüze yakın kuş türü ile ünlü Burdur, travertenleriyle görenleri kendine hayran bırakan Pamukkale, ardından Ege’nin incisi İzmir, Şeytan Sofrası, Bergama ve Cunda Adası ile Ayvalık, tarihin yeniden yazıldığı Çanakkale, ciğeriyle meşhur Edirnegezginlerin rotası olacak. Anadolu Destanı – Batı Turları’na katılabilmek için kültür kâşiflerinin 13 Nisan 2018 ya da 14 Eylül 2018 tarihleri ile randevulaşmaları gerekiyor. Batı Turları’nın başlangıç fiyatı ise 3.068 TL olarak belirlendi.

ANADOLU’NUN DOĞU ROTASI’NDA 16 GÜNLÜK KEYİF YOLCULUĞU

16 günlük bir serüvenin yaşanacağı Doğu Turları ise Samsun’da başlayacak. Karadeniz’in en güzel manzaralarından birine sahip olan Ordu, doğanın görkemli güzelliklerinin seyredilebileceği Trabzon, Bayburt Kalesi ve Çoruh Nehri’nin görülebileceği Bayburt, Türkiye’nin çatısı olarak bilinen Erzurum, Ayder Yaylası, Fırtına Vadisi ve Çamlıhemşin ile Rize, Ani Harabeleri ile Kars, Doğu’nun Çukurova’sı olarak adlandırılan Iğdır, Doğu’nun Paris’i Van, Nemrut Dağı ile ünlü Adıyaman ve ‘Beş Minaresi’ ile Bitlis, Hasankeyf’in dillere destan güzelliği ile Batman, Süryani cemaatinin en önemli yerleşkelerinden Mardin, 4000 yıllık tarihi bulunan Harput Kalesi ile Elazığ, tatilseverlerin bol bol kayısı yiyebilecekleri Malatya, Balıklı Göl ve kendisine has mimarisiyle Harran Evleri ile ünlü Şanlıurfa, tatilseverlerin leziz yemeklerine doyamayacağı Gaziantep, ünlü Maraş dondurması ile Kahramanmaraş, dünyanın en büyük mozaik müzelerinden birine sahip olmasıyla Hatay, Eshab-ı KehfMağarası ile ünlü Mersinkâşiflerin bu uzun yolculuktaki rotaları olacak.Anadolu Destanı – Doğu Turları’na katılmak için 27 Nisan 2018 ya da 28 Eylül 2018 tarihleri tercih edilebilir. Bu turun fiyatı ise 3.419 TL’den başlıyor.